SUGGERIMENTS PER A UN PROGRAMA PARAL·LEL DE VISITES

 

Barcelona

 

Barcelona, l’antiga Bàrcino, és en l’actualitat una de les ciutats més dinàmiques de tota la Mediterrània. De manera general donarem algunes pistes que puguin servir d’orientació:

1. Monuments: del s. XII són el Monestir de Sta. Anna (Rivadeneyra, 3) i el Palau Episcopal (Bisbe, 6).- del s. XIII, la Catedral i les Drassanes.- del s. XIV, la capella de Sta. Àgata (Pl. del Rei, 9: conserva un retaule preciós de Jaume Huguet) i la Casa de la Ciutat (Pl. S. Jaume, 1), Església de Sta. Maria del Mar, l’Església del Pi, la Llotja (Pg. Isabel II, s.n.), el Monestir de Pedralbes, el Palau del Marquès de Llió (Montcada, 12).- del s. XV: Casa de l’Ardiaca (Sta. Llúcia, 1: seu de l’arxiu històric de la ciutat) i el Palau de la Generalitat (Pl. S. Jaume, 4) .- s. XVII: Palau de Montjuïc, Església de Betlem (Carme, 2), Palau Dalmases (Montcada, 20).- s. XVIII: Església de S. Agustí Nou (Pl. S. Agustí, 2), Palau de la Virreina (La Rambla, 99), Palau Moja (La Rambla, 118), Parlament de Catalunya (Parc Ciutadella) .- segle XIX: Antic Mercat del Born, Gran Teatre del Liceu, Palau Güell (Nou de la Rambla, 3), Plaça Reial, Sagrada Família.- segle XX: Casa Amatller (Pg. Gràcia 41), Casa Batlló (Pg. Gràcia, 43), Casa Calvet (Casp, 48), Casa Lleó Morera (Pg. Gràcia, 35), Casa Milà (Pg. Gràcia, 35), Casa Serra (Rbla. Catalunya, 126), Casa Terrades o Les Punxes (Diagonal,416), Hospital de S. Pau, Palau Sant Jordi (Pg. Olímpic, 5).

2. Museus: Casa Museu Gaudí, Fund. Antoni Tàpies (www.fundaciotapies.org), Fund. Thyssen (www.museothyssen.org), Fund. Joan Miró (www.bcn.mjmiro.es), Museu d’Art Contemporani de Bna. (MACBA), Museu egipci (www.fundclos.com), Museu d’art Precolombí Barbier-Mueller (www.bcn.es/icub), Museu Picasso (www.museupicasso.bcn.es), Museu d’Arqueologia de Catalunya (www.mac.es), Museu de la Ciència (www.fundaciolacaixa.es), Museu d’història de Catalunya (www.cultura.gencat.es/museus/mhc).

3. Altres punts i activitats: L’Aquàrium (www.aquariumbcn.com), Jardí Botànic, Parc zoològic (www.zoobarcelona.com), Parc de la Ciutadella, Jardins de Pedralbes, Parc Güell, Jardins del Laberint d’Horta.

Més informacions útils es podran trobar en el Punt d’Informació Cultural (Rbla. de Sta. Mònica, 7, tf. 933 162 740) i a l’adreça http://www.bcn.es.