SUGGERIMENTS PER A UN PROGRAMA PARAL·LEL DE VISITES

 

 

TERRASSA

 

La ciutat de Terrassa és seu de museus i monuments de notable interès:

·Conjunt de les Esglésies de Sant Pere. Conjunt monumental únic al món, format per tres esglésies (Sta. Maria, Sant Miquel i Sant Pere) amb un riquíssim patrimoni arqueològic i artístic: restes de mosaics d'una primera basílica paleocristiana, inscripcions llatines de l'emperador Antoninus Pius i del duumvir d'Ègara Quintus Graius, baptisteri (s. V), capitells i columnes romanes i visigòtiques, pintures murals preromàniques (s. IX) i romàniques (s. XII-XIII), retaules gòtics de Jaume Huguet, Lluís Borrassà, Jaume Cirera i Guillem Talarn, etc.

·Casa-Museu Alegre de la Sagrera (C/ de la Font Vella, 29. Tf: 937316646). Mansió del s. XVIII reformada el 1912, d'estil modernista. Són remarcables les pintures murals al temple i les modernistes d'Alexandre de Riquer i de Pere Vives, així com una col·lecció de ceràmica xinesa.

·Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica (Rbla. d'Ègara, 270. Tf. 937 368 966). Molt recomanat pels seus valors didàctics i col·lecció d'eines i aparells que il·lustren el progrés científic des de la revolució industrial fins avui (http://www.museu.mnatec.com).

·Museu de Terrassa (C/ de Salmeron, 23). Situat en el castell‑cartoixa de Vallparadís (s. XII). S'hi conserven restes arqueològiques prehistòriques, fragments de ceràmica grega del s. V aC, sarcòfags d'època romana, imatges de verges romàniques, etc.

·Museu tèxtil (C/ de Salmeron, 25). Conserva teixits del segle II, túnica copta amb influències gregues, sedes xineses medievals, indumentàries litúrgiques de gran valor i un llarg etcètera.

 

Hom podrà visitar, així mateix, la Torre del Palau (s. XII, emblema de la ciutat), la basílica del Sant Esperit (s. XVI-XVII), la Xemeneia de la Bòbila Almirall (figura en el Llibre Guiness) o els edificis modernistes de la Masia Freixa (joia del modernisme) o la Sala Muncunill. Altres informacions i dades en http://www.terrassa.org.