logo del Departament d'Ensenyament la Generalitat de Catalunya
El meu XTEC

Sistema Operatiu - Windows


Linkat


Windows

Descàrrega i execució del Clonezilla Live en CD/DVD - Windows

En aquest apartat s'explica com instal·lar el programari Clonezilla Live en un CD. Les captures d'aquesta guia són del Windows 7.

 

Quan poseu en marxa l'ordinador amb el CD l'ordinador arrencarà el Clonezilla Live i podreu crear o restaurar la imatge del disc dur.

 

Material necessari

Per poder seguir aquesta guia necessiteu:

  1. CD-Rom verge.
  2. Ordinador amb Windows i connexió a Internet. L'ordinador ha de disposar de gravador de CD.

 

Passos a seguir

Accediu a la web de descàrrega del Clonezilla LIVE. I cliqueu a l'última versió estable disponible. En el moment de fer aquesta guia l'última versió era la 1.2.12-60.

 

Descarregueu la imatge de Clonezilla que acaba en i486.iso.

 

Premeu D'acord per desar el fitxer. 

 

Un cop descarregat, descarregueu i instal·leu l'aplicatiu ImgBurn, per cremar la imatge .iso del clonezilla al CD verge. Un cop instal·lat, executeu-lo.

 

Cliqueu a l'opció Write image file to disc.

 

Selecioneu la gravadora de CD/DVD al desplegable i feu clic a la icona de la carpeta, a la secció Source, per escollir la imatge a cremar.

 

Seleccioneu la imatge del Clonezilla Live i cliqueu a Obre.

 

Cliqueu a l'ultima icona per cremar la imatge a CD.

 

Per executar el Clonezilla Live, amb CD/DVD, heu de configurar l'ordre d'arrencada de l'ordinador perquè la primera opció sigui el dispositu on està el Clonezilla. La configuració de l'ordre d'arrencada es realitzar accedint a la BIOS de l'ordinador i modificar l'ordre dels dispositius a l'apartat BOOT.

El métode per accedir al "Menú de BOOT" on seleccionar el dispositiu d'arrencada pot variar segons la marca o model de l'ordinador. Normalment s'accedeix a aquest menú prement una tecla (ESC, F1, F8, F9, F10, F12, Supr) en el moment que l'ordinador es posa en marxa.

 

 

Introduïu el CD al ordinador i reinicieu la màquina

 

Puja