logo del Departament d'Ensenyament la Generalitat de Catalunya
El meu XTEC

Any Espriu

  Presentació

  Actes

  Recursos didàctics

  Participació dels centres

  Selecció de frases

Any Espriu. Materials i recursos didàctics

 • Dossier didàctic del programa El Gust per la Lectura del Departament d'Ensenyament que pretén analitzar d'una manera globalitzadora aquesta obra emblemàtica que es treballa des de fa temps al batxillerat. Ha estat revisat i actualitzat el curs 2013-2014.

  Departament d'Ensenyament
 • L'exposició és un recorregut pel sentit cabalístic de l'obra de Salvador Espriu, D'una vella i encerclada terra, una cantata escènica amb música de Manuel Valls i textos del poeta.
  Del 15 d'octubre de 2013 al 20 de juny de 2014
  Lloc: CMU Ramon Llull, carrer Urgell, 187 de Barcelona (dins del recinte de l'Escola industrial)

  Col·legi Major Universitari Ramon Llull
 • Dossier didàctic del programa El Gust per la Lectura del Departament d'Ensenyament qie ofereix una àmplia mostra de la poesia espriuana on es proposa treballar alguns poemes a partir de versions musicades. S'estructura en set apartats amb propostes d'exercicis pensades per ser treballades un cop l'alume hagi fet una primera lectura de l'antologia. Ha estat revisat i actualitzat el curs 2013-2014.

  Departament d'Ensenyament
 • Projecte de cicle superior amb  la finalitat de treballar la vida i obra de Salvador Espriu utilitzant diferents eines digitas per explicar la seva biografia, expressar sentiments a partir d'eines multimèdia...

  Ha estat guardonat amb el segon premi en el III Concurs de bones pràctiques TIC del Consorci d'Educació de Barcelona.

  Escola Collaso i Gil de Barcelona
 • Amb motiu del centenari del naixement de Salvador Espriu,  s'ha publicat aquest doble CD que conté un bon nombre de poemes d’Espriu musicats i cantats pels més diversos noms al llarg del temps.

  Toni Xuclà i Picap
 • TVE Catalunya ofereix les imatges del poeta d'Arenys gràcies a l'Arxiu permanent de TVE Catalunya. Als documentals i reportatges sobre Espriu l'escoltem a ell mateix recintant els seus versos i expressant les seves opinions sobre la vida, la poesia i fins i tot el Premi Nobel al que fou proposat en diverses ocasions. També s'ofereixen programes de TVE Catalunya que recorden aspectes i indrets relacionats amb Salvador Espriu.

  TVE de Catalunya
 • Amb motiu de la celebració de l'Any Espriu, el Departament d'Ensenyament ha fet arribar la carta que el nostre gran escriptor va adreçar als docents de Catalunya l'any 1981. La difusió d'aquesta carta i l'edició del cartell commemoratiu de l'efemèride, dissenyat per Joan-Pere Viladecans, vol ser una part de l'homenatge que el món educatiu decica a Salvador Espriu.

  Carta als mestres (tríptic)              Cartell

  Departament d'Ensenyament
 • Guia que ofereix una selecció de recursos disponibles a les biblioteques públiques de Catalunya.

  Departament de Cultura i Diputació de Barcelona
 • Proposta per a PDI que té com a objectiu principal acostar Salvador Espriu i la seva obra a alumnat d'entre 10 i 14 anys.

  Montserrat Cendra
 • Proposta didàctica interactiva del portal Edu365.com que recull textos de diferents autors catalans sobre la Guerra Civil Espanyola, apunts biogràfics i les seves reflexions sobre la pau.

  Departament d'Ensenyament
 • Audiovisual del portal Edu3.cat que presenta un breu recorregut per la vida personal i professional de Salvador Espriu a través d'aquests quatre apartats: "Joventut d'infortunis", "Autor als 15 anys", "Escriptor de ratlles curtes" i "Recordant Espriu".

  Departament d'Ensenyament
 • Proposta de treball a la biblioteca  que planteja conèixer millor Salvador Espriu tot treballant els seus poemes i dedicant-li un llibre de poemes fet pels alumnes. Adreçada a l'ESO.

  Jordi Badiella
 • Capítol del programa El meu avi on a través dels seus familiars, s'exploren episodis que van marcar la vida de Salvador Espriu i es descobreix com, més enllà de la cara pública, hi ha un altre Espriu irònic i gran conversador.

  Departament d'Ensenyament
 • A La pell de brau (1960) el poeta Salvador Espriu expressa un somni de futur en llibertat, de convivència i de pau per als pobles d'Espanya. Arxiu sonor del portal Edu3.cat

  Departament d'Ensenyament
 • Arxiu d'àudio del portal Edu365.com del poema de Salvador Espriu Assaig de càntic en el temple on queden reflectides les tensions del poeta amb el seu poble.

  Departament d'Ensenyament
 • Proposta didàctica interactiva del portal Edu365.com que recull textos de diferents autors catalans sobre la Guerra Civil Espanyola. 

  Departament d'Ensenyament
 • Espai virtual per a la música i la literatura, que recull una bona mostra de la poesia de Salvador Espriu.

  Universitat Oberta de Catalunya
 • Recull de recursos per treballar l'obra Antígona recopil·lat pel professor Josep Maria Corretger de l'Institut Forat del Vent de Cerdanyola. Inclou algunes activitats al voltant de l'obra.

  Josep Maria Corretger
 • Proposta didàctica que tracta d’acostar els alumnes a l'univers de Salvador Espriu investigant la vida, les obres i l'època, navegant per internet i per les biblioteques, cercant informació, fotografies i curiositats.

  Maite Martí
 • Guia temàtica que fa un recorregut pels espectacles relacionats amb l'obra dramàtica d'aquest autor com Antígona, Gent de Sinera, Primera història d'Esther, Ronda de mort a Sinera i Una altra Fedra, si us plau, i també amb la seva obra poètica, com La Pell de brau.

  Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques
 • Espai de la plataforma Lletra. La literatura catalana a Internet dedicat a Salvador Espriu. Facilita l'enllaç a dues propostes didàctiques del web Viu la poesia.

  Universitat de Barcelona, Universitat Oberta de Catalunya i Institut Ramon Llull
 • Base de dades de l'Associació d'escriptors en llengua catalana, tant històrics com contemporanis, que conté informació biogràfica i de l'obra de Salvador Espriu. També ofereix un recull d'enllaços d'interès sobre l'escriptor.

  Associació d'escriptors en llengua catalana
 • Versió digital dels enregistraments en discos singles de vinil que al llarg del decenni de 1960 van ser editats per EDIGSA i altres cases discogràfiques, com Vergara, amb textos dels poetes recitats per ells mateixos. Conté poemes recitats per Salvador Espriu.

  Càtedra Màrius Torres. Universitat de Lleida
 • Auca dedicada a la vida i l'obra de l'escriptor.

  Jordi Fons i Joan Vilamala
 • Espais Escrits ofereix dues rutes literàries al voltant de l'obra de Salvador Espriu: "Itinerari poètic Salvador Espriu" i "Un passeig per Sinera. Itinerari Salvador Espriu".

  Espais Escrits. Xarxa del Patrimoni Literari Català
 • Un viatge per l'imaginari de Salvador Espriu. Espectacle literari adreçat a infants de 8 a 12 anys. Organitza AlambiQ.

  Alambiq
 • Selecció d'espectacles literaris que ofereix Taleia Cultura sobre la vida i l'obra de Salvador Espriu.

  Taleia Cultura