logo del Departament d'Ensenyament la Generalitat de Catalunya
El meu XTEC

Informació general

Exposicions

Hem destacat: jornades i activitats

Jornades i activitats de formació

 • III Trobada Art i Escola

  17 de gener de 2015.
  La incertesa dels processos artístics.

  ICE de la UAB
 • Cursos d

  Oferta formativa de 10 cursos en format breu (d’entre 12 i 32 hores).

  Escola d'Art de Tarragona
 • II Jornada Art i Disseny: de l

  Realitzada el 20 de març de 2014, actualment està itinerant per Catalunya. Disponibles els vídeos i els roll-up dels projectes presentats.

  Departament d'Ensenyament
 • Agenda de COLBACAT

  Col·legi de Doctors i Llicenciats en Belles Arts i Professors de Dibuix de Catalunya.

 • Cursos online

  Comisariado de exposiciones. Diseño de proyectos culturales. Trabajar en una galería de arte.

  Espacio Plano B
 • Workshops d

  Matrícula oberta fins al 19 de juny.

  Escola d'Art i Superior de Disseny Llotja
 • Cursos de formació Massana Permanent

  Cursos de Formació Permanent a l'Escola Massana amb el reconeixement del Departament d’Ensenyament.

  Escola Massana

R+V Rubí i el vermell

Fins al 16 de novembre de 2014, reflexió sobre el territori i l’origen etimològic de Rubí, vinculat al color vermell.

L’escola d’art i disseny edRa, com a comunitat artística, va oferir la seva mirada a través de peces on prenen significació la ciutat de Rubí pensada des del moment present i la raó de ser per mitjà del color, del rubeo de la riera.

expo1expo2

Hi van exposar els alumnes del cicle de Grau superior d’Interiorisme, del cicle de Grau mitjà de Serigrafia artística, dels tallers lliures de Ceràmica i Serigrafia, com també artistes i professors vinculats a l’escola, a més de la col·laboració literària de l’escriptor Enric Larreula. El disseny de l'exposició va ser realitzat pels alumnes de segon d'Interiorisme gràfic del curs 2014/2015 i va comptar amb la col·laboració de l'empresa Jovi.

L'Associació +e d'edRa i Gratacós organitzen el Concurs "Tants caps..."

L’Associació d’alumnes i exalumnes +e de l’Escola edRa i la històrica firma familiar de teixits exclusius Gratacós (@Gratacos1940) organitzen el Concurs “Tants caps...”, adreçat als alumnes d’edRa, i consistent en la creació d’una estructura/barret amb materials diversos, reciclats o inusuals, que pretén fomentar la creativitat entre els alumnes i que l’escola sigui més visible a l’exterior.
Aquest Concurs aprofitarà la “4a Setmana del Barret” que se celebra entre el 10 i el 15 d’abril, i la convocatòria de la “Passejada amb Barret” que tindrà lloc per desè any consecutiu a la Rambla Catalunya / Diagonal de Barcelona el proper dia 27 d’abril amb les obres seleccionades.
foto1foto 4
Un jurat, composat per professionals del mon de la moda com Eloy Valero (Blogger de Signé Privé), Charo Mora (Revista Yo Dona) i Carole Touati (Web Lelook), es reunirà a la Botiga Gratacós, al passeig de Gràcia 110 de Barcelona, entre el 9 i el 10 d’abril, per escollir l’obra guanyadora.
El barret guanyador obtindrà un premi de 500 euros. Tots els barrets seleccionats seran exposats a l’aparador de la botiga del passeig de Gràcia a partir del dia 5 d’abril.

Notícia a TV3.

L'Escola Municipal d'Art Gaspar Camps a la València Fashion Week amb la dissenyadora Bibian Blue

L’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps, en el seu programa d’apropar experiències de professionals a l’alumnat del centre, va iniciar fa uns mesos un projecte de de col·laboració dels alumnes del cicle formatiu d’Artesania en Cuir amb la dissenyadora de moda Bibian Blue, i una part molt important d’aquest treball es va veure materialitzada el passat dissabte 8 de març durant la València Fashion Week.
Bibian BlueBibian BlueBibian Blue

En aquesta passarel·la la dissenyadora desfilava amb BOREALIS, la seva darrera col·lecció, pensada per a la Tardor-Hivern 2014/15, que, explica, es basa en el simbolisme de la creació i naixement dels somnis i la bellesa onírica, i s’associa al cel, la nit i la llum, en una creació no perfectament acabada sinó en moviment; aquesta idea s’expressa per mitjà del gran expectacle lluminós que és l’Aurora Boreal, en els paisatges nòrdics amb arbres imponents de grans brancades que es mouen al ritme que marca la natura.

El material estrella d’aquesta col·lecció és la pell modelada de vaqueta i badana, utilitzada en peces de volums treballats per a colls, mànigues, i tocats, entre altres, que es combina amb el setí, el chiffon, la gasa, les plomes i la napa. En el desenvolupament d’aquestes peces modelades en cuir (flors, branques, espatlleres, etc.) Bibian Blue ha comptat amb la col·laboració de l’alumnat del cicle d’Artesania en Cuir de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps i del seu professorat, especialment de les professores de taller, amb Sandra Quílez al capdavant.

Més informació sobre aquesta col·lecció.

En els propers mesos també hi ha programada a la sala d’exposicions de l’escola una mostra amb peces originals d’aquesta dissenyadora.

Pintura mural a Treglio de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot

El curs 2013/14 un grup d'alumnes: Judit Juarez, Pere Crosas, Neus Carrera, Gerad Rafel, Mireia Banega, Albert Gimenez i el professor Jordi Vila Colldeforns de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot, de l'especialitat d'arts aplicades al mur, han viatjat a Treglio, província de Chieti, regió d'Abruzzo (Itàlia) per a participar a un simpòsium de pintura al fresc, organitzat per l'ajuntament i dirigit pel mestre del fresc Vico Calabro amb ajuda de Mario Fait i Gabriela Carlini.

alumnes, professor i mural

L'objectiu del projecte cultural és conèixer, descobrir i promocionar la tècnica de la pintura al fresc.

L'any 2011 el professor Vico Calabro va difondre aquesta tècnica a 'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot, amb un curs monogràfic d'una setmana.

L'any 2012 es realitzà el primer fresc a Treglio.

Enguany els alumnes han viatjat a Treglio i han realitzat la pintura al pati de l'escola de primària. La superfície pintada ha estat de 20 m2.

El projecte obre una porta als alumnes, que han trobat en la pintura al fresc un mitjà d'expressió artística i una via per introduir-se al món laboral. Hi haurà continuïnat en un nou treball que es durà a terme al nord d'Itàlia l'abril de 2014.

Blanc Festival de disseny gràfic

Damià Ramos, alumne de l'Escola d'Art i Superior de Disseny Josep Serra i Abella, presentarà el seu projecte final mua* al Blanc Festival de disseny gràfic.
mua1mua2
El treball de Damià Ramos ha estat un dels tres projectes seleccionats entre les 14 propostes de set escoles superiors de disseny convidades pel festival.
mua* és una guia afectiva-sexual per a persones amb síndrome de Down. El projecte està format per una sèrie de llibres dirigits a tres grups d'edats diferents (des de la infància a l'adolescència). Un disseny inclusiu que respon perfectament al condicionant dels projectes finals d'Estudis superiors de disseny del darrer curs: fer una proposta de disseny accessible a un col·lectiu específic que d'una altra manera en quedaria exclòs.

12a edició del concurs Pensar el Mobiliari del Futur

El 10 de maig de 2013 va tenir lloc el lliurament dels premis de la 12a edició del concurs Pensar el Mobiliari del Futur que cada any organitza l’Escola d’Art de La Garriga. El concurs té com a objectiu aportar noves idees i nous valors dintre del món del moble auxiliar, pensar elements que utilitzem en les nostres llars, com elements d’il·luminació, tauletes auxiliars, calaixeres, etc.
El projecte guanyador, seleccionat entre més de 40 projectes de 8 escoles d'art i disseny catalanes, va ser realitzat per alumnes del CFGS de Projectes i Direcció d’Obres de Decoració de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Ondara de Tàrrega. Aquest projecte, anomenat “Vertebràl·la”, el van crear Canòlich Fabrega, Maria Teresa Pons, Lidia Selva i Jordi Vila, i consistia en una lluminària, ja que els alumnes van veure que l’àmbit de la il·luminació és un mercat en continua evolució.


equip guanyador

En el lliurament dels Premis es va destacar la originalitat del projecte, la utilització de la fusta per a un element d'il·luminació, i la seva bona presentació.
Durant la presentació l'equip de treball va tenir paraules d'agraïment molt especial per la tutora Mireia Vilalta i l'equip de professors de l'EASD Ondara. Van explicar l'objectiu i l’evolució del seu projecte basat en la idea del rusc d’abelles, partint de la forma geomètrica d’hexàgon que creen; i la fusta com a element de la natura per tal d’aplicar-la a mode de mòdul en la seva lluminària. Aquest modulatge permet reproduir la lluminària de forma senzilla a nivell industrial. Mitjançant unes peces hexagonals d’aplacat de fusta, i com a representació de la deconstrucció de la malla de les abelles, ubicades en vertical surt la Lluminària “Vertebràl·la”. Un projecte treballat amb fusta de roure, castanyer i noguer, i amb una il·luminació mitjançant una làmpada dicroica, que crea una llum d’ambient i càlida, resultat de la projecció de la llum reflectida a les lames horitzontals, i que omple físicament l’espai gràcies a les seves dimensions (1’80m d’alçada) i la seva verticalitat. El seu nom, “Vertebràl·la”, esta inspirat en la columna vertebral, per la seva modulació, verticalitat i mobilitat.
També es va destacar del projecte l’estudi del seu embalatge i packagins, que permet que la lluminària quedi en un espai molt reduït gràcies a la idea de “plegar” l’objecte i facilitant-ne el seu transport.

Arxiu de jornades i activitats

  Jornades i activitats publicades