logo del Departament d'Ensenyament la Generalitat de Catalunya
El meu XTEC

Formació

  Línies de formació del Departament d'Ensenyament

  Informació general

  Cercador d'activitats

La meva formació

  Els meus certificats

  Les meves activitats

  Pla de Formació de Zona

  Inscripció direcció

  Ateneu
    Materials de formació

  Odissea
    Entorn virtual de formació

Converses pedagògiques

  Sessions per cursos acadèmics

Converses pedagògiques al Departament d'Ensenyament

Les converses pedagògiques tenen per objectiu que els docents de qualsevol etapa educativa, de centres públics o concertats, així com persones vinculades amb entitats col·laboradores del Departament d’Ensenyament, dialoguin sobre temes d’actualitat pedagògica fonamentals per a l’escola.

Cada conversa s’inicia amb una breu exposició inicial del tema, per part d’una persona experta. A continuació, s’obre un espai de reflexió i debat entre totes les persones que hi participen i, finalment, es tanca la sessió amb un resum de les reflexions i, si escau, de les conclusions a què s’hagi arribat.

Les sessions tindran lloc el primer dijous de cada mes a la sala de plens del Departament d’Ensenyament de 17.30 h a 19 h.

Les converses es podran visualitzar en aquesta mateixa pàgina des de l’endemà de la seva realització.

La inscripció per a cada conversa es pot fer fins al matí del mateix dia de la sessió. El nombre màxim d’inscrits és de 50 persones. En el moment en què s’arribi a aquest nombre es tancarà la inscripció.

Vintena conversa pedagògica

4/12/2014 

Mantenir viva la memòria

L’ensenyament sobre l’Exili, la Deportació i l’Holocaust ha de formar part, com a tema explícitament curricular, interdisciplinari i transversal de l’educació al nostre país, de la mateixa manera que la transmissió i reflexió sobre la memòria democràtica forma part dels currículums explícits, interdisciplinaris i transversals a Europa.

Les Nacions Unides van designar el dia 27 de gener, la data d’alliberament dels presoners dels camp de concentració d’Auschwitz, com el Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust.

Més enllà de les celebracions, reflexionar sobre l’educació en els valors de la convivència, ens ajuda a prevenir prejudicis i actituds racistes i a promoure això societats més justes i ciutadans i ciutadanes tolerants que defensin els drets humans.

Iniciaran la conversa: Marta Simó i Susanna Sigiran, membres del grup de treball Exili, Deportació i Holocaust Departament d’Ensenyament i Memorial Democràtic.

Dia: 4 de desembre de 2014, de les 17.30 h a les 19 h

Lloc: Sala de plens del Departament d’Ensenyament (Via Augusta, 202-226, Barcelona)

Converses pedagògiques. Curs 2014-2015

Sessions del curs 2014-2015

Conversa Data Títol
Vintena 4 de desembre de 2014 Mantenir viva la memòria
Dinovena 6 de novembre de 2014 L'educació en valors