logo del Departament d'Ensenyament la Generalitat de Catalunya
El meu XTEC

Experiències TAC d'aula

 • El Fil de les Clàssiques
  Centre: Institut Premià de Mar
  Població: Premià de Mar (Barcelona)
  Nivell educatiu: ESO i batxillerat
  Àrea/Matèria: Llatí, Grec i Cultura Clàssica
  Descripció:

  El Fil de les Clàssiques és el desenvolupament curricular de les matèries de llatí i de grec d'ESO i de batxillerat en un entreteixit de blocs (El Fil de les Clàssiques, Aracne Fila i Fila, L'empremta d'Orfeu i La cinta de Ν¿κη), de Moodle (des de 1r ESO fins a 2n de batxillerat) i de xarxes socials (Facebook, Twitter, Chiron).
  L’alumnat, amb totes aquestes eines, utilitzen les TIC (Tecnologies de la informació i de la Comunicació), amb l’objectiu d’aprendre a emprar correctament els recursos d’Internet, a buscar la informació que necessiten sense perdre’s ni "infotoxicar-se" i a gestionar aquesta informació. Tot plegat facilita l’aprenentatge a la xarxa, i ajuda a fer el currículum digital, a preparar-se per a les proves de Llatí i de Grec de les PAU Catalunya i alhora a crear coneixement essent respectuosos amb els drets d’autor.
  En definitiva, les TIC a l’aula de clàssiques s’apliquen, tot seguint el currículum vigent, per tal que el resultat esdevingui una experiència TAC (Tecnologies per a l’Aprenentatge i el Coneixement).
  Aquesta presentació il·lustra l’experiència.