logo del Departament d'Ensenyament la Generalitat de Catalunya
El meu XTEC

Presentació

La coeducació comporta la promoció d'una educació que potencia la igualtat real d’oportunitats i l’eliminació de tota mena de discriminació per raó de sexe, així com la integració de forma explícita i amb continguts d’aprenentatge de la perspectiva de gènere.

Centres de referència

Efemèrides

Destacats

 • El Govern ha aprovat el Programa d’intervenció integral contra la violència masclista, que estableix les línies estratègiques i les principals actuacions per avançar en l'eradicació de la violència masclista a Catalunya, tal i com estableix la Llei 5/2008, de 24 d’abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista.

  Generalitat de Catalunya
 • Campanya per promoure l'educació dels nens i nenes en el reconeixement de les diferències, el respecte mutu i la lliure construcció dels seus projectes vitals, subratllant la importància que té el joc com instrument educatiu per al desenvolupament de les habilitats i del potencial dels infants com a persones.

  Institut Català de les Dones
 • Catàleg de recursos de sensibilització en igualtat de gènere que conté exposicions, maletes pedagògiques i altres recursos de sensibilització. Temes que es tracten: la corresponsabilitat, la violència de gènere a la publicitat i als mitjans de comunicació, la memòria històrica, els mites de l’amor romàntic, afectivitat i sexualitat,etc. El préstec d’aquests materials és completament gratuït i té una durada aproximada d’un mes.

  CIRD (Centre d'Informació i Recursos per a les Dones)
 • Vocabulari, publicat en el TERMCAT, que recull prop de 200 termes relatius a l’àmbit LGBT, és a dir, al col·lectiu de lesbianes, gais, bisexuals i transgèneres. Es tracta de terminologia bàsica vinculada amb l’orientació sexual, la identitat sexual i de gènere i la relació del col·lectiu LGBT amb la societat (activisme, drets i família, oci, etc.).

 • Informació sobre la darrera campanya per a joves que ha editat l’entitat Pandora  envers la prevenció del bullying trans/lesbo/homofòbic

 • Guia pràctica per a professionals
  de Joventut per orientar l’actuació en violència masclista amb persones joves

Enllaços d'interès

Documentació bàsica

Publicacions