logo del Departament d'Ensenyament la Generalitat de Catalunya
El meu XTEC

Presentació

La coeducació comporta la promoció d'una educació que potencia la igualtat real d’oportunitats i l’eliminació de tota mena de discriminació per raó de sexe, així com la integració de forma explícita i amb continguts d’aprenentatge de la perspectiva de gènere.

Centres de referència

Efemèrides

Destacats

 • Tindrà lloc el proper 8 d'abril a les 18.30h al COPC (c/Rocafort 129, de Barcelona), organitzada dins el Cicle Educació Segle XXI, a càrrec del Sr. Amador Ordóñez, coordinador del projecte europeu ARBAX contra l'assetjament racial i la xenofòbia.

  El projecte ARBAX, en el qual participen Irlanda, Finlàndia, Romania i Espanya, ha dissenyat noves eines tecnològiques (videojocs) per prevenir l'assetjament escolar. Coneixerem els seus principis d'actuació, la seva filosofia de treball i els procediments d'implantació en els centres educatius.

  CONFERÈNCIA GRATUÏTA. Inscripcions al web del COPC.
  Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya
 • L'acte tindrà lloc el dimarts 15 d'abril a les 19.30h, al Centre de Cultura de Dones Fancesca Bonnemaison. Amb el suport del Departament de Cultura.

 • Àmbit territorial de Lleida. Té per objectius conscienciar els equips directius de la problemàtica amb el ciberassetjament entre iguals en l'àmbit educatiu, donar a conèixer protocols d'actuació i mostrar les pràctiques d'actuacions i bones pràctiques dels centres educatius i dels Mossos d'Esquadra.

  Inscripció a la Jornada l'1 d'abril al CRP de l'Urgell (Tàrrega)

  Inscripció a la Jornada el 3 d'abril a l'Institut de La Pobla de Segur

  Inscripció a la Jornada el 8 d'abril a l'EOI de Lleida

  Serveis Territorials a Lleida. Departament d'Ensenyament
 • El 8 de març s'ha convertit en un símbol per a les dones dels cinc continents. A través d'aquest enllaç podeu accedir a la Declaració institucional del 8 de març, els actes institucionals que tenen lloc a tot el territori i l'origen històric d'aquesta efemèride. Enguany la Declaració institucional destaca el fet que l'Institut Català de les Dones celebra aquest any el seu 25è aniversari.

 • El 2014 l’Ajuntament de Barcelona organitza, de manera coordinada amb la Generalitat de Catalunya, una commemoració institucional i ciutadana dels fets del 1714 amb l’objectiu de redescobrir-ne la dimensió històricai de posar-la en relació amb la realitat present i les expectatives de futur.
   
  Els premis, amb el lema, 'Fem memòria: Les Oblidades en la Història', tenen la finalitat de promoure projectes que donin visibilitat a les aportacions que han dut a terme les dones en el progrés de la humanitat.

  La data límit per a la presentació de projectes serà el dia 14 de febrer de 2014. A la convocatòria es pot presentar qualsevol grup, entitat o persona de la ciutat de Barcelona.

  Ajuntament de Barcelona
 • El Govern ha aprovat el Programa d’intervenció integral contra la violència masclista, que estableix les línies estratègiques i les principals actuacions per avançar en l'eradicació de la violència masclista a Catalunya, tal i com estableix la Llei 5/2008, de 24 d’abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista.

  Generalitat de Catalunya
 • Aquest concurs s'adreça a joves de 14 a 18 anys d'edat que estudiïn o visquin a Castelldefels.
  L'objectiu és  desenvolupar la creativitat de la gent jove amb la finalitat que prenguin consciència de les desigualtats de gènere que es produeixen en els diversos àmbits de la societat (educació, esport, laboral, llar i família, política, diversitat sexual, publicitat i mitjans de comunicació...).

  Ajuntament de Castelldefels
 • Campanya per promoure l'educació dels nens i nenes en el reconeixement de les diferències, el respecte mutu i la lliure construcció dels seus projectes vitals, subratllant la importància que té el joc com instrument educatiu per al desenvolupament de les habilitats i del potencial dels infants com a persones.

  Institut Català de les Dones
 • Catàleg de recursos de sensibilització en igualtat de gènere que conté exposicions, maletes pedagògiques i altres recursos de sensibilització. Temes que es tracten: la corresponsabilitat, la violència de gènere a la publicitat i als mitjans de comunicació, la memòria històrica, els mites de l’amor romàntic, afectivitat i sexualitat,etc. El préstec d’aquests materials és completament gratuït i té una durada aproximada d’un mes.

  CIRD (Centre d'Informació i Recursos per a les Dones)
 • Vocabulari, publicat en el TERMCAT, que recull prop de 200 termes relatius a l’àmbit LGBT, és a dir, al col·lectiu de lesbianes, gais, bisexuals i transgèneres. Es tracta de terminologia bàsica vinculada amb l’orientació sexual, la identitat sexual i de gènere i la relació del col·lectiu LGBT amb la societat (activisme, drets i família, oci, etc.).

 • Informació sobre la darrera campanya per a joves que ha editat l’entitat Pandora  envers la prevenció del bullying trans/lesbo/homofòbic

 • Guia pràctica per a professionals
  de Joventut per orientar l’actuació en violència masclista amb persones joves

 • Definició i introducció de temes de coeducació, diagnosi i propostes d'actuació

Enllaços d'interès

Documentació bàsica

Publicacions