logo del Departament d'Ensenyament la Generalitat de Catalunya
El meu XTEC

Presentació

 • El nostre país ha estat sempre un país d'acollida, obert i emprenedor, i, en general, l'escola ha sabut estar a l'alçada de les exigències socials i fer una aportació important a la comunicació, a la convivència, a la identitat i a la cohesió social.

  Avui, constatem, una vegada més, que la nostra és una societat canviant, complexa i rica en diversitat. I aquest paisatge humà és ben present i ben viu als nostres centres educatius, que han assumit el repte de gestionar aquesta complexitat i aquesta diversitat lingüística, social i cultural, i convertir-la en una oportunitat de millora i de creixement col•lectiu.

  Tanmateix, aquesta convicció i aquesta voluntat, per transformar-se en professionalitat innovadora, exigeixen eines, metodologies, estratègies, pautes d'intervenció, materials didàctics.

  Aquest espai de Llengua i literatura, de comunicació, de convivència i de cohesió social és una aportació i una col•laboració dinàmica i compartida que vol ajudar a tots els professionals en aquest important repte educatiu.

Llengües

Novetats

 • Ja es pot consultar l'oferta formativa per al professorat per al curs 2014-2015. El període d'inscripció previst és del 15 al 28 de setembre 2014.

  Departament d'Ensenyament
 • Premis eTwinning 2015

  Informació per a participar en les convocatòries de premis estatals i europeus eTwinning 2015

  Servei Nacional de Suport eTwinning
 • Llengua i cultura occitanes. Nova matèria en modalitat d

  L'Institut Obert de Catalunya (IOC) ofereix, per al curs acadèmic 2014-2015, la matèria optativa quadrimestral de Llengua i cultura occitanes per a 1r i 2n de batxillerat en la modalitat d'educació a distància. Els centres educatius ordinaris de batxillerat poden fer oferta d’aquesta matèria en la modalitat d’educació a distància, a través de l’Institut Obert de Catalunya.

  Més informació (matèries optatives de 1r i 2n)

  IOC
 • El català, llengua d

  Opuscle de l'exposició El català, llengua d'Europa que mostra la vitalitat de la llengua catalana  en el marc de les llengües d’Europa.

  Direcció General de Política Lingüística
 • Convocatòria de 100 places per al curs 2014-2015 d'estades professionals en centres educatius d'Alemanya, Àustria, França, Itàlia, Regne Unit i Suïssa, per a professorat de llengües estrangeres o professorat d'altres disciplines que imparteixi classes en llengua estrangera.

  Presentació de sol·licituds fins al 23 de juliol de 2014.

   Text oficial de la convocatòria

  Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
 • Model de Parlament Europeu

  Programa de debat per a joves que té com a objectius fomentar la consciència de ciutadania europea i fer que coneguin per pròpia experiència com funciona un parlament.

  Està adreçat a alumnes de 1r de Batxillerat i 1r de Cicles Formatius de grau mitjà.

  Oberta la inscripció de la fase escolar per a l'edició 2014-2015 fins al 14 de novembre de 2014

  Fundación San Patricio
 • Educational cooperation. EU-Study Visit 2014

  Blog de suport a la Visita d'Estudi de 2014.

  Departament d'Ensenyament
 • Unitat didàctica i activitats sobre la Guerra de Successió a Catalunya

  Proposta d’activitats sobre la Guerra de Successió a Catalunya mitjançant textos en les llengües romàniques que es treballen a Euromania (català, occità, castellà, francès, italià, portuguès i romanès).

  Unitat didàctica en PDF

  Versió digitalizada de la unitat didàctica

  Activitats JClic

  Anna Gil, Anna Mora, Jordi Ortiz i Roger Petit

Metodologies

Directe a