logo del Departament d'Ensenyament la Generalitat de Catalunya
El meu XTEC

Presentació

 • El nostre país ha estat sempre un país d'acollida, obert i emprenedor, i, en general, l'escola ha sabut estar a l'alçada de les exigències socials i fer una aportació important a la comunicació, a la convivència, a la identitat i a la cohesió social.

  Avui, constatem, una vegada més, que la nostra és una societat canviant, complexa i rica en diversitat. I aquest paisatge humà és ben present i ben viu als nostres centres educatius, que han assumit el repte de gestionar aquesta complexitat i aquesta diversitat lingüística, social i cultural, i convertir-la en una oportunitat de millora i de creixement col•lectiu.

  Tanmateix, aquesta convicció i aquesta voluntat, per transformar-se en professionalitat innovadora, exigeixen eines, metodologies, estratègies, pautes d'intervenció, materials didàctics.

  Aquest espai de Llengua i literatura, de comunicació, de convivència i de cohesió social és una aportació i una col•laboració dinàmica i compartida que vol ajudar a tots els professionals en aquest important repte educatiu.

Novetats

 • El català, llengua d

  Opuscle de l'exposició El català, llengua d'Europa que mostra la vitalitat de la llengua catalana  en el marc de les llengües d’Europa.

  Direcció General de Política Lingüística
 • 1a Fira de Llengües Romàniques

  L'objectiu és facilitar la trobada d'alumnes de diferents centres del Departament d'Ensenyament i de l'Acadèmia de Montpeller, per tal que, mitjançant jocs i activitats participatives, posin en pràctica la intercomprensió.

  Fort de Bellarguarda. El Portús

  20 de maig de 2014

 • Pere Calders, fets i paraules. Una proposta didàctica de llengua oral per als alumnes de secundària

  Dòria, Elisabeth; Sánchez, Maria José

  Material que proposa la realització d’un programa de ràdio a partir del coneixement de l’obra i la vida de Pere Calders.

  Dossier per a l'alumnat         Guia didàctica i solucionari

  Departament d'Ensenyament
 • Jornada pedagògica Tricentenari 1714-2014. Inscripció

  Dia 15 de maig de 2014 al Museu d'Història de Barcelona.MUHBA. Plaça del Rei, s/n. Sala Martí l'Humà.

  Obert el període d'inscripció per als assistents del 15 de febrer al 30 d'abril de 2014.

   

  Departament d'Ensenyament
 • Unitat didàctica i activitats sobre la Guerra de Successió a Catalunya

  Proposta d’activitats sobre la Guerra de Successió a Catalunya mitjançant textos en les llengües romàniques que es treballen a Euromania (català, occità, castellà, francès, italià, portuguès i romanès).

  Unitat didàctica en PDF

   Versió digitalizada de la unitat didàctica

  Activitats JClic

  Anna Gil, Anna Mora, Jordi Ortiz i Roger Petit

Directe a...