logo del Departament d'Ensenyament la Generalitat de Catalunya
El meu XTEC

Agenda

Destacats

 • Mapa de les fires del llibre de Catalunya 2014

  Publicació que recull les fires del llibre que se celebraran a Catalunya durant el 2014. Té l'objectiu d'acostar-les al públic i de fer visible el llibre en català i aranès.

  Institut Català de les Empreses Culturals. Departament de Cultura
 • VII Jormada: El Còmic una eina pedagògica

  Adreçada al professorat de primària i secundària. La Jornada, emmarcada dins dels actes del 32è Saló del Còmic, consta d'una sessió de conferències i la possibilitat de fer una visita guiada pel Saló per al professorat en grups separats.

  15 de maig de 2014 a la Fira de Barcelona (Montjuïc)

  Horari:

  Visita guiada secundària: de 15 a 16h

  Visita guiada primària: de 16 a 17h

  Conferències: de 17 a 20h

  Inscripció del 12 de març fins al 5 de maig de 2014

   Més informació i programa

   

  Ficòmic i Departament d'Ensenyament
 • 32è Saló del Còmic: Activitats per a l

  1) Visita al Saló del Còmic per a grups escolars. La visita es pot fer dijous dia 15 i divendres dia 16 de maig de 10 a 17 h. Cal fer inscripció prèvia enviant un correu a pedagogia@ficomic.com i fer-hi constar com a assumpte VISITA GRUPS ESCOLARS.


  2) Taller de còmic organitzat per l’Escola JOSO. Centre de Còmics i Arts Visuals. Cal fer inscripció prèvia enviant un correu a pedagogia@ficomic.com i fer-hi constar com a assumpte TALLER DE CÒMIC.

  Ficòmic i Departament d'Ensenyament
 • Exposició País d

  L'exposició és un recorregut pel sentit cabalístic de l'obra de Salvador Espriu D'una vella i encerclada terra, una cantata escènica amb música de Manuel Valls i textos del poeta.

  Del 15 d'octubre de 2013 al 20 de juny de 2014

  Lloc: CMU Ramon Llull, carrer Urgell, 187 de Barcelona (dins del recinte de l'Escola industrial)

  Col·legi Major Universitari Ramon Llull
 • Juga per la igualtat

  Campanya de sensibilització per promoure la transmissió als infants dels valors de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones a través del temps de joc

  Institut Català de les Dones

D'interès

Presentació

 • El nostre país ha estat sempre un país d'acollida, obert i emprenedor, i, en general, l'escola ha sabut estar a l'alçada de les exigències socials i fer una aportació important a la comunicació, a la convivència, a la identitat i a la cohesió social.

  Avui, constatem, una vegada més, que la nostra és una societat canviant, complexa i rica en diversitat. I aquest paisatge humà és ben present i ben viu als nostres centres educatius, que han assumit el repte de gestionar aquesta complexitat i aquesta diversitat lingüística, social i cultural, i convertir-la en una oportunitat de millora i de creixement col•lectiu.

  Tanmateix, aquesta convicció i aquesta voluntat, per transformar-se en professionalitat innovadora, exigeixen eines, metodologies, estratègies, pautes d'intervenció, materials didàctics.

  Aquest espai de Llengua i literatura, de comunicació, de convivència i de cohesió social és una aportació i una col•laboració dinàmica i compartida que vol ajudar a tots els professionals en aquest important repte educatiu.