logo del Departament d'Ensenyament la Generalitat de Catalunya
El meu XTEC

Agenda

Destacats

 • Premis Ciència Ciutadana

  Primera edició adreçada a entitats, organismes i centres educatius. L’objectiu és donar suport als projectes que promouen la ciència entesa com a eina innovadora de progrés científic i cultural, de participació ciutadana i de cohesió dels territoris de parla catalana.

  Orientacions per als centres educatius

  Més informació i bases del concurs 

  Setmanari El Temps i Xarxa Vives d'Universitats
 • Conferència "La immersió avui. Materials per a la reflexió i per a l

  Té com a finalitat presentar dos recursos adreçats al profesorat que està aplicant estratègies d’immersió lingüística a les aules: una eina de diagnosi i  el recurs Enrola't. per treballar la llengua oral als cicles mitjà i superior de primària.

  Calendari territorial

  Inscripcions

  Servei d'Immersió i Acolliment Lingüístics
 • Enrola

  Recurs per treballar la llengua oral a l’escola. Presenta un recull de situacions comunicatives amb la finalitat de fomentar la interacció entre els alumnes. La tècnica utilitzada és el joc de rol. S'adreça als alumnes de cicle mitjà i superior en contextos d'immersió lingüística.

  Departament d'Ensenyament
 • Pràctiques de lectura a l

  Recull d'experiències dels centres d'educació secundària sobre el temps de lectura.

  Departament d'Ensenyament
 • Premis Llanterna Digital 2015 | Curtmetratges

  S'ha convocat la IX edició d'aquest concurs que té per objectiu fomentar l’ús del català i de l’occità a través de curtmetratges.

  Presentació dels treballs fins al 31 de març de 2015.

  Coordinadora de Serveis Lingüístics de Lleida

Directe a

Presentació

 • El nostre país ha estat sempre un país d'acollida, obert i emprenedor, i, en general, l'escola ha sabut estar a l'alçada de les exigències socials i fer una aportació important a la comunicació, a la convivència, a la identitat i a la cohesió social.

  Avui, constatem, una vegada més, que la nostra és una societat canviant, complexa i rica en diversitat. I aquest paisatge humà és ben present i ben viu als nostres centres educatius, que han assumit el repte de gestionar aquesta complexitat i aquesta diversitat lingüística, social i cultural, i convertir-la en una oportunitat de millora i de creixement col•lectiu.

  Tanmateix, aquesta convicció i aquesta voluntat, per transformar-se en professionalitat innovadora, exigeixen eines, metodologies, estratègies, pautes d'intervenció, materials didàctics.

  Aquest espai de Llengua i literatura, de comunicació, de convivència i de cohesió social és una aportació i una col•laboració dinàmica i compartida que vol ajudar a tots els professionals en aquest important repte educatiu.