logo del Departament d'Ensenyament la Generalitat de Catalunya
El meu XTEC

Agenda

27 / març / 2015
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5


No hi ha esdeveniments en el període

Destacats

 • Premis Ciència Ciutadana

  El setmanari El Temps convoca la primera edició dels Premis Ciència Ciutadana, adreçada a diferents entitats i organismes, entre els quals els centres educatius. L’objectiu és donar suport als projectes que promouen la ciència entesa com a eina innovadora de progrés científic i cultural, de participació ciutadana i de cohesió dels territoris de parla catalana, així com fomentar-ne de nous, concebuts amb aquest mateix esperit.

  Consulteu les orientacions per als centres escolars 

  Més informació i bases del concurs 

  Setmanari El Temps i Xarxa Vives d'Universitats
 • Conferència "La immersió avui. Materials per a la reflexió i per a l

  Té com a finalitat presentar dos recursos adreçats al profesorat que està aplicant estratègies d’immersió lingüística a les aules: una eina  per reflexionar sobre què implica dur a terme un programa d’immersió i  el recurs Enrola't. cat per planificar l’ensenyament de la llengua oral als cicles mitjà i superior de primària.

  Calendari territorial

  Inscripcions

  Servei d'Immersió i Acolliment Lingüístics
 • Enrola

  Enrola't.cat és un recurs tant per a l’alumnat com per al professorat per treballar la llengua oral a l’escola. Aplega un recull de situacions comunicatives amb la finalitat de fomentar la interacció entre els alumnes. La tècnica utilitzada és el joc de rol, també anomenat role-playing o representació de papers. Està adreçat als alumnes de cicle mitjà i superior en contextos d'immersió lingüística.

  Departament d'Ensenyament
 • L

  Cicle de 5 conferències per reflexionar sobre els aspectes implicats en l’aprenentatge inicial de la lectura i donar eines de coordinació entre els mestres d’aquestes etapes educatives.

   Calendari territorial

  Inscripció

  Departament d'Ensenyament
 • Concours Lumière

  En el marc de 2015, any internacional de la llum i tecnologies basades en la llum, la Commission de l’Europe de l’Ouest Fédération internationale des professeurs de français organitza la quarta edició del concurs de creació de vídeo i de producció en llengua francesa i proposa als alumnes i estudiants europeus realitzar un treball sobre el tema següent: la llum!

  Convocatòria, reglament, full de participació.

  Termini de lliurament de treballs: de l'1 d'octubre al 30 d'abril de 2015

 • Projectes iEARN Pangea 2014-2015

  Projectes col·laboratius per al curs 2014-2015 adreçats a tots els nivells educatius. Oberta la inscripció

  iEARN Pangea
 • Activitats per a l

  El Saló ofereix activitats per a les escoles previstes per al16 i 17 d’abril de 10 a 20 hores:

  Concurs de creació de còmics “Llegendes, rondalles i mites”

  Visita al Saló del Còmic

  Visita guiada a l'espai de ciència i ciència-ficció

  Taller de còmic organitzat per l’Escola JOSO

  Taller de ciència per a joves a càrrec del Laboratori d’Aprenentatge Científic

  Taller de maquillatge i efectes especials a càrrec d’Sputnik FX

  Taller d’ocarines del mític joc The Legend of Zelda de Nintendo

  Espai d'activitats de Doraemon

  Més informació

  Ficòmic i Departament d'Ensenyament
 • Vintè aniversari del Concurs El Gust per la Lectura

  Pàgina commemorativa del XX aniversari. Mostra la història gràfica del concurs i ofereix una galeria fotogràfica dels diferents actes de lliurament de premis celebrats. També recull el testimoni dels partipants que vulguin compartir les seves opinions o la seva experiència professional o personal.

  Departament d'Ensenyament
 • Conferència Lectura en pantalles

  Saber llegir textos impresos pressuposa saber llegir textos electrònics? Quines diferències hi ha entre els dos tipus de lectura? Què hauria de garantir l’escolarització obligatòria en aquest àmbit competencial? La conferència planteja aquests tres grans interrogants i reflexiona sobre com es pot atendre des del centre.

  Calendari territorial

  Inscripcions

  Departament d'Ensenyament
 • Pràctiques de lectura a l

  Recull d'experiències dels centres d'educació secundària sobre el temps de lectura. Hi podeu trobar diferents models d'organització i algunes propostes que es poden fer perquè els alumnes desenvolupin l'hàbit lector.

  Departament d'Ensenyament
 • Premis Llanterna Digital 2015 | Curtmetratges

  S'ha convocat la IX edició d'aquest concurs que té per objectiu fomentar l’ús del català i de l’occità a través de curtmetratges.

  Presentació dels treballs fins al 31 de març de 2015.

  Coordinadora de Serveis Lingüístics de Lleida

Directe a

Presentació

 • El nostre país ha estat sempre un país d'acollida, obert i emprenedor, i, en general, l'escola ha sabut estar a l'alçada de les exigències socials i fer una aportació important a la comunicació, a la convivència, a la identitat i a la cohesió social.

  Avui, constatem, una vegada més, que la nostra és una societat canviant, complexa i rica en diversitat. I aquest paisatge humà és ben present i ben viu als nostres centres educatius, que han assumit el repte de gestionar aquesta complexitat i aquesta diversitat lingüística, social i cultural, i convertir-la en una oportunitat de millora i de creixement col•lectiu.

  Tanmateix, aquesta convicció i aquesta voluntat, per transformar-se en professionalitat innovadora, exigeixen eines, metodologies, estratègies, pautes d'intervenció, materials didàctics.

  Aquest espai de Llengua i literatura, de comunicació, de convivència i de cohesió social és una aportació i una col•laboració dinàmica i compartida que vol ajudar a tots els professionals en aquest important repte educatiu.