logo del Departament d'Ensenyament la Generalitat de Catalunya
El meu XTEC

AgendaNo hi ha esdeveniments en el període

Destacats

 • European Youth Event (EYE) 2016

  Propera convocatòria de la Trobada de la Joventut Europea (European Youth Event, EYE) que se celebra els dies 20 i 21 de maig de 2016 al Parlament Europeu (Estrasburg). El termini d'inscripció s'obre dimecres, 7 d'octubre de 2015, a les 12.00 hores a www.eye2016.eu

  Parlament Europeu
 • Avaluació de l

  Ja estan disponibles la informació i els instruments d’avaluació que s’apliquen als alumnes que han assistit a les aules d’acollida durant el curs 2014-2015. Entrada de dades a l'aplicació de 2 de juny i el 15 de juliol de 2015

  Servei d'Immersió i Acolliment Lingüístics
 • Enrola

  Recurs per treballar la llengua oral a l’escola. Presenta un recull de situacions comunicatives amb la finalitat de fomentar la interacció entre els alumnes. La tècnica utilitzada és el joc de rol. S'adreça als alumnes de cicle mitjà i superior en contextos d'immersió lingüística.

  Departament d'Ensenyament

Directe a

Presentació

El nostre país ha estat sempre un país d'acollida, obert i emprenedor, i, en general, l'escola ha sabut estar a l'alçada de les exigències socials i fer una aportació important a la comunicació, a la convivència, a la identitat i a la cohesió social.

Avui, constatem, una vegada més, que la nostra és una societat canviant, complexa i rica en diversitat. I aquest paisatge humà és ben present i ben viu als nostres centres educatius, que han assumit el repte de gestionar aquesta complexitat i aquesta diversitat lingüística, social i cultural, i convertir-la en una oportunitat de millora i de creixement col•lectiu.

Tanmateix, aquesta convicció i aquesta voluntat, per transformar-se en professionalitat innovadora, exigeixen eines, metodologies, estratègies, pautes d'intervenció, materials didàctics.

Aquest espai de Llengua i literatura, de comunicació, de convivència i de cohesió social és una aportació i una col•laboració dinàmica i compartida que vol ajudar a tots els professionals en aquest important repte educatiu.