logo del Departament d'Ensenyament la Generalitat de Catalunya
El meu XTEC

Destacats

 • European Youth Event (EYE) 2016

  Propera convocatòria de la Trobada de la Joventut Europea (European Youth Event, EYE) que se celebra els dies 20 i 21 de maig de 2016 al Parlament Europeu (Estrasburg). El termini d'inscripció s'obre dimecres, 7 d'octubre de 2015, a les 12.00 hores a www.eye2016.eu

  Parlament Europeu
 • Avaluació de l

  Ja estan disponibles la informació i els instruments d’avaluació que s’apliquen als alumnes que han assistit a les aules d’acollida durant el curs 2014-2015. Entrada de dades a l'aplicació de 2 de juny i el 15 de juliol de 2015

  Servei d'Immersió i Acolliment Lingüístics
 • Enrola

  Recurs per treballar la llengua oral a l’escola. Presenta un recull de situacions comunicatives amb la finalitat de fomentar la interacció entre els alumnes. La tècnica utilitzada és el joc de rol. S'adreça als alumnes de cicle mitjà i superior en contextos d'immersió lingüística.

  Departament d'Ensenyament
 • Word Mobility City Project

  Activitat adreçada als joves que els ha de permetre saber localitzar qualsevol punt de la ciutat, tot combinant els mitjans clàssics amb l’ús de les darreres tecnologies. Oberta la inscripció per a les diferents seus catalanes ( Barcelona i Manresa).

  Equip Lacenet
 • Vintè aniversari del Concurs El Gust per la Lectura

  Pàgina commemorativa dels 20 anys del concurs El gust per la Lectura. Conté la història gràfica del concurs i altres informacions 

  Departament d'Ensenyament
 • Pràctiques de lectura a l

  Recull d'experiències dels centres d'educació secundària sobre el temps de lectura.

  Departament d'Ensenyament

Directe a

Presentació

 • El nostre país ha estat sempre un país d'acollida, obert i emprenedor, i, en general, l'escola ha sabut estar a l'alçada de les exigències socials i fer una aportació important a la comunicació, a la convivència, a la identitat i a la cohesió social.

  Avui, constatem, una vegada més, que la nostra és una societat canviant, complexa i rica en diversitat. I aquest paisatge humà és ben present i ben viu als nostres centres educatius, que han assumit el repte de gestionar aquesta complexitat i aquesta diversitat lingüística, social i cultural, i convertir-la en una oportunitat de millora i de creixement col•lectiu.

  Tanmateix, aquesta convicció i aquesta voluntat, per transformar-se en professionalitat innovadora, exigeixen eines, metodologies, estratègies, pautes d'intervenció, materials didàctics.

  Aquest espai de Llengua i literatura, de comunicació, de convivència i de cohesió social és una aportació i una col•laboració dinàmica i compartida que vol ajudar a tots els professionals en aquest important repte educatiu.