logo del Departament d'Ensenyament la Generalitat de Catalunya
El meu XTEC

AgendaNo hi ha esdeveniments en el període

Journal Content

 • Maragall a casa. Cinquena temporada de l'espectacle a la casa-arxiu Joan Maragall

  • Espectacle construït a partir d'articles, poemes i correspondència de Joan Maragall,
   adreçat a alumnat de batxillerat.
   Josep Maria Jaumà. Casa-Arxiu Joan Maragall

  European Youth Event (EYE) 2016 

  European Youth Event (EYE) 2016

  Propera convocatòria de la Trobada de la Joventut Europea (European Youth Event, EYE) que se celebra els dies 20 i 21 de maig de 2016 al Parlament Europeu (Estrasburg). El termini d'inscripció s'obre dimecres, 7 d'octubre de 2015, a les 12.00 hores a www.eye2016.eu

  Parlament Europeu
 • Pràctiques de lectura a l'educació secundària

  Pràctiques de lectura a l

  Recull d'experiències dels centres d'educació secundària sobre el temps de lectura.

  Departament d'Ensenyament
 • Enrola

  Recurs per treballar la llengua oral a l’escola. Presenta un recull de situacions comunicatives amb la finalitat de fomentar la interacció entre els alumnes. La tècnica utilitzada és el joc de rol. S'adreça als alumnes de cicle mitjà i superior en contextos d'immersió lingüística.

  Departament d'Ensenyament

 

Directe a

Presentació

El nostre país ha estat sempre un país d'acollida, obert i emprenedor, i, en general, l'escola ha sabut estar a l'alçada de les exigències socials i fer una aportació important a la comunicació, a la convivència, a la identitat i a la cohesió social.

Avui, constatem, una vegada més, que la nostra és una societat canviant, complexa i rica en diversitat. I aquest paisatge humà és ben present i ben viu als nostres centres educatius, que han assumit el repte de gestionar aquesta complexitat i aquesta diversitat lingüística, social i cultural, i convertir-la en una oportunitat de millora i de creixement col•lectiu.

Tanmateix, aquesta convicció i aquesta voluntat, per transformar-se en professionalitat innovadora, exigeixen eines, metodologies, estratègies, pautes d'intervenció, materials didàctics.

Aquest espai de Llengua i literatura, de comunicació, de convivència i de cohesió social és una aportació i una col•laboració dinàmica i compartida que vol ajudar a tots els professionals en aquest important repte educatiu.