logo del Departament d'Ensenyament la Generalitat de Catalunya
El meu XTEC

Presentació

Els serveis educatius de zona  (SEZ) són equips multiprofessionals formats pels centres de recursos pedagògics (CRP), els equips d'assessorament i orientació psicopedagògica (EAP) i els equips d'assessorament en llengua i cohesió social (ELIC).

Els SEZ   col•laboren i donen suport als professors dels centres públics i privats sostinguts amb fons públics d’educació obligatòria no universitària d’una zona geogràfica educativa determinada per a la realització efectiva del projecte educatiu de cada centre.

Els serveis educatius, en actuar en els mateixos centres i en una zona determinada, coordinen les seves actuacions entre ells i amb altres institucions que també hi actuen.

D'interès

Destacats

 • VIII Jornades InvesJove

  Les VIII Jornades InvesJove, Investigació i Recerca a l'Educació Secundària a l'Alt Pirineu i Aran,  tindran lloc a Sort el 26 de març, a Piugcerdà el 27 de març i a El Pont de Suert el 10 d'abril.. Vegeu programa

  SEZ Alta Ribagorça - Val d'Aran
  Servei Educatiu Cerdanya
  Servei Educatiu Pallars
 • Participa al Let

  L’Agència de Residus de Catalunya promou la campanya Let’s Clean Up Europe! que se celebra a tot Europa del 8 al 10 de maig, Aquesta campanya consisteix en la realització d’accions de neteja en espais naturals del nostre entorn per part dels ciutadans, escoles, administracions, empreses, associacions... La inscripció és oberta fins el 15 d’abril de 2015. A la web de l’Agència de Residus de Catalunya  hi ha  el formulari d’inscripció, els recursos per organitzar l’activitat  i el vídeo promocional.

  Servei d'Orientació i Serveis Educatius
 • Butlletí digital del Banc de Recursos. La lectura: font de plaer i de coneixement. FEBRER 2015

  Recull de les darreres novetats relacionades amb la lectura en tot el seu abast, incorporades pel grup de treball en xarxa dels Centres de Recursos Pedagògics de Catalunya: Banc de recursos. La lectura, font de plaer i de coneixement" (BDR).

  Centres de Recursos Pedagògics
  Catalunya
 • Contes que roden

  Segona edició de la "roda de contes" amb la voluntat d'afavorir que el professorat i l'alumnat de primària de Santa Coloma de Gramenet tingui un espai on poder comunicar i compartir les seves creacions literàries. Presentació de l’experiència en la Jornada d’Intercanvi 2014.

  SEZ-CRP Ciutat de Santa Coloma de Gramenet
 • La Ciència en Primera Persona 2014. Resum avaluatiu

   En el marc de la 19a Setmana de la ciència, el dimecres 19 de novembre s’han realitzat  a tot el país  101 conferències - col•loqui simultànies adreçades a l’alumnat de 4t d'ESO i Batxillerat. Les conferències han anat  a càrrec de científics que es dediquen a la investigació que han explicat la seva tasca, tant des del vessant científic com del vessant humà i han estat organitzades en l’àmbit de cada Centre de Recursos Pedagògics.

  Centres de Recursos Pedagògics
  (Catalunya)
 • Recursos de la Gran Guerra

   El 2014 es compleixen 100 anys de l'esclat de la Primera Guerra Mundial. En el marc de la commemoració del centenari de l'inici de la Gran Guerra, i dins de les Jornades d'actualització científica adreçades al professorat de secundària, volem posar al vostre abast un conjunt de recursos i enllaços que esperem puguin ser d'utilitat per la  tasca docent  a l'aula.

  SEZ-CRP del Vallès Occidental
  CRP Terrassa - CRP Rubí-Castellbisbal
 • El racó de les expressions: un recurs en línia

  El CRP de l'Alt Camp, l'Escola La Candela i el setmanari El Vallenc us conviden a l'acte de presentació del Racó de les expressions: un recurs en línia, elaborat pel CRP de l'Alt Camp a partir de les publicacions de Josep Maria Calbet. L'acte tindrà lloc el proper dimecres 20 de novembre a les 6 de la tarda a l'Escola La Candela de Valls. [Accés al recurs]

  SEZ-CRP de l'Alt Camp
  (Valls)
 • English Time in Alt Empordà

  English Time és un projecte d'Immersió Lingüística a l’Anglès dissenyat per Gemma Martínez i Raquel Feliu de INS Narcís Monturiol. La idea és molt simple:  volen arribar a què els  alumnes parlin anglès en matèries no lingüístiques tantes hores com sigui possible un cop a la setmana durant  tot l'any. L’espai web que us presentem  està dinamitzat pel professorat del grup de treball “English Time l'Alt Empordà” amb el suport del Servei educatiu del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

  SEZ-CRP Alt Empordà
  (Figueres)
 • English Day 2015

  Per tercer any consecutiu,  entre el 23 de febrer i fins el 4 de març, se celebra l’English Day als centres educatius de l’àmbit del Centre de Recursos Pedagògics Vallès Oriental I (Canovelles, La Roca del Vallès, Les Franqueses del Vallès i Granollers). Aquesta activitat, coordinada des del Pla de Formació del Professorat de la Zona (PFZ) del Departament d’Ensenyament pretén fer visible a la Comunitat Educativa de cada centre el treball d’Anglès que es realitza a les aules durant tot el curs. 

  SEZ-CRP CRP del Vallès Oriental I
  (Granollers)
 • II Congrés de Ciència. Educació infantil i primària

  Aquest curs 2014-2015 tindrà lloc el II Congrés de ciència d'educació infantil i primària amb la voluntat de disposar d'un espai i un temps perquè l'alumnat de Santa Coloma de Gramenet comuniqui i comparteixi els seus treballs d'investigació.

  SEZ-CRP Ciutat de Santa Coloma de Gramenet
 • XI Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta

  El Departament d'Ensenyament i la Fundació Enciclopèdia Catalana, en el marc de l'Impuls de la lectura organitzen l'XI Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta, adreçat a l'alumnat de cicle mitjà i superior d'educació primària i a l'educació secundària obligatòria de  Catalunya. Inscripció de l'1 al 31 d'octubre de 2014

  Departament d'Ensenyament
 • III Jornada de biblioteca escolar i lectura a la Catalunya Central

   El conjunt de CRP i l’Equip LIC de la Catalunya Central  organitzen  el proper 26 de juny a l'Institut Lacetània de Manresa la III Jornada de biblioteca escolar i lectura a la Catalunya Central.

  CRP i ELIC
  Catalunya Central
 • Catàleg de recursos educatius en línia

   El CRP de l’Alt Camp ha realitzat el Catàleg de recursos educatius en línia basat en cerques temàtiques realitzades sobre el Catàleg de recursos educatius Merlí desenvolupat pel Departament d'Ensenyament. El catàleg està organitzat per nivells educatius, àrees i matèries curriculars i tipus de recurs. Els recursos són presentats ordenats per data de publicació del més recent al més antic, fent d’aquesta manera la funció de catàleg de novetats.

  SEZ-CRP de l'Alt Camp
  (Valls)
 • Com treballar els àlbums il·lustrats

  Els Serveis Educatius de Cerdanyola i l’Equip LIC del Vallès Occidental, han realitzat els dies 13 de març i 10 d’abril unes sessions amb el tema Com treballar els Àlbums Il·lustrats, adreçades tant a docents de primària com de secundària. Més informació.

  Serveis Educatius de Cerdanyola i Equip Lic del Vallès Occidental

Formació

Recursos