L'ACOBLAMENT DE LES BALENES

Les balenes, igual que qualsevol mamífer tenen vulva i penis segons siguin femelles o mascles. Aquests òrgans sexuals els tenen amagats entre els plecs de la panxa. Les femelles són més grans que els mascles de la seva mateixa espècie.

 

Arriben a la maduresa sexual entre els 10 i 15 anys. l'acoblament pot passar en qualsevol temporada, però normalment ocurreix quan estan en les aigües temperades.

Es sap molt poc sobre els costums sexuals de les balenes. Varios mascles persegueixen una mateixa femella igual que si juguessin. Al principi la femella refusa l'acte, per la qual cosa es col·loca amb la panxa cap amunt. Dos o més mascles intenten donar-li la volta per tal que un d'ell pugui aconseguir l'acoblament.

La femella tria un mascle entre ells tant per la seva força com pel seu cant. Al principi un llarg joguineix precedeix a l'acte final. Aquest joc té molta tendresa, al principi hi ha pocs tocaments, però desprès ja són més forts. El mascle esbufega a la femella fins que aquesta es fica de costat damunt l'aigua. Hi ha un contacte repetitiu del penis amb la regió ventral de la femella. Algunes vegades el mascle s'atança a la femella pel darrere, des d'un angle perpendicular o ambdues coses. Després es col·loquen perpendiculars a l'aigua , deixant veure sols les cues o els caps. L´acoblament pot durar d´uns pocs fins a 30 segons. Aquest acte es pot repetir fins a mitja hora o més , i no sempre amb la mateixa parella.