Els formatges europeus
Et presento uns quants del formatges europeus més famosos.
![]() |
Boursin - Un formatge sense madurar, cremós al que se li han afegit uns quants cundiments tals com el pebre, les herbes de Provença i l'all.
![]() |
Brie - Un formatge francès
suau, madurat, amb unes aromes penetrants i toc de gust picant. . Cal buscar formatges
més aviar prims i talls en tascó amb l'interior cremós i
blanquinós. L'escorça és comestible.
Es bo per a
aperitius, i com a postres.
![]() |
Camembert - Formatge elaborat inicialment a Normadia que avui es fa tan a França com a Alemanya. És un formatge cremós de pasta tova i amb un recobriment blanc que és cometible.
![]() |
Cantal - Un formatge semi dur, bo per a cuinar, semblant al Cheddar.
![]() ![]() ![]() |
Cabra - Els formatges de cabra es produeixen a diferenta països i tenen formes, textures i gustos molta variats.
![]() |
Danish Blue - Un semicurat madur,
el formatge blau danès té un gust lleugerament salat, 'esgruna amb
facilitat i està motejat de floridures blaves.
Es fa servir en
amanides, pizzes, i per picar.
![]() |
Edam - Formate holandès, madurat i dur, amb agradable gust de nous i que es presenta en forma de pilotes recobertes de cera roja.
![]() |
Emmental - Formatge suís, madurat, amb gust de nous, suau i amb grans forats.
![]() |
Feta - Formatge grec, madurat, semitou, salat i amb gust lleugerament àcid.
![]() |
Fontina - Foratge italià de semitou a dur, madurat amb gust de nous i amb un interior de color groc clar i amb petits foradets.
![]() |
Fromatge fresc. - Es fa en moltes zones d'europa. Formatge no madurat i amb baix contingut de greix.
![]() |
Gorgonzola - Un formatge italià madurat, semitou, amb floridures verdoses - blavoses de gust picant.
![]() |
Gouda - Formatge holandès, de pasta dura i madurat i de gust agaradble que es presenta en forma de pilotes aplanades amb l'interior de color groc i l'exterior recobert d'una capa de cera groga.
![]() |
Gjetost - Formatge noruec, sense madurar i de gust dolç.
![]() |
Gruyere - Formatge suís madurat i de pasta dura, amb gust de nous i dolç.
![]() |
Mozzarella - Formatge italià, no madurat fet amb llet de búfala i molt utilitzat en les pizzes.
![]() |
Parmesà- Un formatge italià molt dur, madurat, picant de sabor utilitzat per acompanyar la pasta, l'arròs i les amanides.
![]() |
Pecorino - Formatge italià der pasta dura, madurat i utilitzat per gratinar i per menjar en taules de formatges.
![]() |
Petit Suisse - Formatge francès, cremós i no madurat i de gust molt suau.
![]() |
Provolone - Formatge italià dur, madurat, de gusta garadble i lleugerament àcid. Es presenta en forma de pera, pilota, saxitxa i es talla en rodanxes.
![]() |
Raclette - Formatge suís semicurat amb l'interior tou i ple de petits forades i una escorça prima i marronosa.
![]() |
Ricotta - Formatge italià tou i de gust dolç.
![]() |
Roquefort - Formatge Francès, semitou i madurat amb floridures blaves i amb toc àcid. Està fet amb llet crua d'ovella i curat a les caves de la regió francesa de Roquefort.
![]() |
Stilton - Un format blau semitou,
madurat, picant per no àspre de sabor.
És bo per a fer
aperitius, amanides i com a postres.
![]() |
Tilsit - Un formatge semidur d'un gust molt fort elaborat a Alermanya.