POSTRES

ARRÒS AMB LLET

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:


· 1 tassa d'arròs mitjana
· 6 tasses (de la mateixa 

  mida) de llet

· La pell d'una llimona

· 10 cullerades de sucre

· 1 barreta de canyella 

· Canyella en pols

PREPARACIÓ:

Posar aigua abundant a bullir en una casserola. Quan bulli col·locar-hi l'arròs i deixar-lo coure durant 6 o 7 minuts. 
Després cal escorre'l i posar-lo a una altra olla on hi ha la llet coent-se.

Cal afegir el sucre, la pell de llimona i la barreta de canyella. Es tapa, s'abaixa el foc i es deixa coure durant una hora aproximadament.

Es serveix en plats individuals amb una mica de canyella en pols pels damunt.


POSTRES

BOLES DE MELÒ AMB MEL

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:


· 1 Meló
· Crema de llet

· Sucre "avainillat"

· Nous

· Mel

PREPARACIÓ:

Abans de res cal partir el meló per la meitat i treure les llavors amb una cullera.
Amb un buidador, fer-ne boles i repartir-les en copes individuals.

En un bol, es barreja la crema de llet amb una mica del sucre "avainillat" i després s'aboca per sobre les boles. 

Al damunt es posen les nous trinxades i un rajolí de mel.


POSTRES

COMPOTA DE CODONY

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:


· 400 g de codonys
· 180 g de sucre

· 1 litre d'aigua

· 250 g de nata muntada

PREPARACIÓ:

Es renten els codonys, es tallen en vuit o deu trossos verticals i es pelen. Després cal treure els cors.
La pell i les llavors més sanes es posen a l'aigua junt amb el sucre i es deixa bullir uns 25 minuts.

L'almívar es cola i es torna a posar al foc amb els trossos de codony amb l'olla tapada. 

Cal que bulli fins que en punxar el codony el trobem tou. Es deixa refredar.

Es serveix en una plata amb el suc d'almívar i s'acompanya, a part, d'un plat de nata sense sucre ja que l'almívar ja és dolç.


POSTRES

CREPS DOLÇOS

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:


· 2 ous
· 250 g de farina

· 1 cullerada sopera d'oli

· 1 culleradeta de sucre

· 1/2 got de llet

· 1/2 got d'aigua

· Sal

· Oli

· Sucre

· Melmelada de fruita

· Xocolata desfeta

PREPARACIÓ:

En un bol es barreja la farina, el sucre i una mica de sal. Al mig es col·loquen els ous i l'oli i es remena fins que quedi ben fi i sense grumolls. 
Afegir, mica a mica, la llet i l'aigua i seguir remenant fins que quedi com una crema líquida. 

Es tapa i es deixa reposar una hora.

Es posa una paella al foc moderat amb una mica d'oli i es llença un cullerot del preparat, s'escampa bé i, quan està fet es dóna la volta. Es repeteix aquesta acció fins que s'acabi la massa.
Per mantenir calents els creps es poden posar dins del forn lleugerament escalfat.

Les creps, al moment de servir, es farceixen amb sucre, o melmelada o xocolata desfeta calenta i es dobleguen dos cops per la meitat.


POSTRES

GELAT DE PLÀTAN AMB XOCOLATA

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:


· 4 plàtans
· 50 gr de sucre

· 1/2 litre de nata líquida

· 1/2 llimona

· Xocolata desfeta

PREPARACIÓ:

Amb la batedora es fa un puré amb els plàtans pelats i trossejats, el sucre i el suc de la llimona.
El batut s'afegeix poc a poc a la nata semimuntada i es remena amb molta cura fins obtenir una pasta cremosa. 

Es distribueix en copes i es guarda a la nevera -en el lloc més fred- durant tres o quatre hores.

Al moment de servir, s'hi afegeix la xocolata damunt seu.


POSTRES

MACEDÒNIA DE FRUITES

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:


· 1 Pera blanquilla
· 1 Poma golden

· 1 Plàtan

· 4 trossos de préssec en almívar

· Fruita del temps:
· meló, maduixes, síndria, etc.

· 1 llimona

PREPARACIÓ:

Es reten i es pelen les peces de fruita. 
En un bol gran, es col·loquen les peces de fruita tallades a daus.

Si es vol,  es pot llençar un petit rajolí de suc de llimona pel damunt per evitar que la fruita es torni negre.

S'hi aboca l'almívar del pot de préssec i es serveix en copa individual i fresquet.


POSTRES

MEL I MATÓ

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:


· 500 g de mató fresc
· Mel

PREPARACIÓ:

Plat de molt fàcil preparació. Es talla el formatge de manera que quedin com llesques d'un gruix d'un centímetre aproximadament.

Es disposen en plats individuals i es serveix  amb el pot de la mel a part per que es serveixi cadascú al seu gust.


POSTRES

MOUSSE DE LLIMONA

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:


· 4 iogurts de llimona
· 1/2 litre de nata muntada

· 100 g de sucre

· Ratlladura de llimona

PREPARACIÓ:

Es munta la nata amb el sucre i s'afegeix els iogurts i la ratlladura de la pell de llimona.

Es barreja tot molt bé i es disposa en copes i es serveix molt fred.


POSTRES

MOUSSE DE XOCOLATA (PRIMERA OPCIÓ)

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:

 

VOLS VEURE UNA ALTRA OPCIÓ?


· 200 g de xocolata de més de 65% de
·
cacau
· 100 g de mantega

· 4 ous

· 2 cullerades soperes
d'aigua calenta
· 1 cullerada sopera de
cafè liofilizat
· sal

PREPARACIÓ:

En una casserola es posa la xocolata trencada i s'hi afegeix la mantega.
Es desfà el cafè amb les cullerades aigua calent en una tassa i després es tira a la casserola.

Es prepara un bany maria amb una paella grossa posada al foc amb una mica d'aigua i, al seu damunt, s'hi posa la casserola.

Es va remenant fins que sigui cremós.

Es separen els rovells dels ous de les seves clares
i es posen a la casserola i es barregen.
Es munten les clares dels ous amb una mica de sal fins que estiguin a punt de neu.

Finalment, i en un recipient nou es barreja  lentament la xocolata amb les clares muntades i es deixa reposa 2 hores a la nevera.


POSTRES

MOUSSE DE XOCOLATA (SEGONA OPCIÓ)

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:

 

VOLS VEURE UNA ALTRA OPCIÓ?


·175 g de xocolata negre
· 30 g de mantega

· 4 ous

· 80 g de sucre

· Encenalls de xocolata

PREPARACIÓ:

Es fon la xocolata i la mantega al bany Maria remenant amb cura. 
Quan estigui fos, s'afegeix el sucre i els rovells dels ous batuts molt a poc a poc i sense deixar de remenar. Després es deixa refredar.

A part, es munten les clares d'ou a punt de neu i s'incorpora la xocolata.

Es posa dins la nevera com a mínim durant dues hores i es serveix en copes individuals decorades amb encenalls de xocolata.


POSTRES

PASTÍS DE LLIMONA

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:


· 1 iogurt natural
· 3 ous

· 2 gots de sucre

· 1 got d'oli

· 3 gots de farina

· 1 sobre de llevat

· 1 llimona

· Mantega

PREPARACIÓ:

En un bol es posa el iogurt,  la farina, el llevat, els ous, el sucre i l'oli, i amb una forquilla, es barreja tot fins que quedi una massa homogènia.
S'hi afegeix el suc de la llimona espremuda i les llimadures de la seva pell i es torna a barrejar.

Es prepara un motlle d'uns 25 cm de diàmetre amb una mica de mantega per tal que el pastís no s'enganxi.

S'hi aboca al motlle la massa. Aquest es col·loca dins del forn escalfat a 200 graus, i es deixa uns 45 minuts.

Es deixa refredar i es desemmotlla per a poder servir.


POSTRES

PASTÍS DE PINYA

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:


· 1 pot de 10 talls de pinya amb almívar
· 4 cullerades soperes de
caramel líquid
· 100 g de mantega

· 3 ous

· 100 g de farina

· 1 sobre de llevat

· 100 g de sucre

· 1 pessic de sal

PREPARACIÓ:

Es posa el caramel líquid al motlle de 24 cm de diàmetre i s'escampa pel fons i la paret.
Es treuen les rodanxes de pinya de dins del pot i es parteixen per la meitat totes menys una.

Es col·loquen els mitjos talls al voltant del motlle i tall sencer es posa al centre.

A una terrina s'hi aboca el sucre, la farina, el llevat, la sal, els ous i la mantega fosa en un pot a part.

Es bat, amb una batedora, fins que la barreja sigui ben cremosa i s'aboca al motlle.

Es col·loca al forn calent a 180 graus i es deixa durant 30 minuts.

Es deixa refredar, es desemmotlla i es gira sobre una safata.

Finalment, s'escalfa el suc de pinya i s'aboca pel damunt del pastís i es deixa reposar.


POSTRES

PASTÍS DE POMA

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:


· 5 pomes golden
· 50 g de panses

· 150 g de farina

· 220 g de sucre moreno en 
pols
· 100 g de margarina

PREPARACIÓ:

Es posen les panses en remull en un bol amb aigua calenta.
A una terrina, es tira la farina i el sucre. S'hi afegeix la margarina que, amb un ganivet a cada mà, s'anirà tallant a trossets ben petits i quedin integrats en la mescla.

Es pelen les pomes, es tallen a 4 trossos, es treuen els cors i es tallen a trossets més petits.

A la plata que ha d'anar al forn, es posen els trossets de poma, les panses escorregudes i ben seques i la mescla de farina, sucre i margarina.

Es col·loca al forn calent a 270 graus durant 10 minuts. Quan ja han passat, s'abaixa a 180 graus i es deixa 20 minuts més (el pastís és cuit quan el suc de poma fa bombolles al voltant de la plata).

Es pot menjar calent o tebi.


POSTRES

PASTÍS DE GELAT

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:


· 4 ous
· 200 g de nata muntada

· 200 g d'avellanes mòltes

· 4 cullerades de sucre

· Una mica de conyac

· Caramel líquid

· Encenalls de xocolata

PREPARACIÓ:

Cal separa les clares dels rovells i muntar-les a punt de neu junt amb la meitat del sucre. Després s'afegeix les avellanes, la nata i els rovells que també s'hauran muntat amb la resta de sucre.

Es barreja tot i s'afegeix una mica de conyac es remena i es col·loca tot en un motlle que ja haurem posat el caramel.
Es posa al congelador i quan ja estigui gelada, es desemmotlla i es decora amb encenalls de xocolata.


POSTRES

POMES AL FORN

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:


· 4 pomes golden
· Sucre

· Rajolí de conyac

PREPARACIÓ:

Es renten les pomes i s'escapcen per dalt, i després es buiden els cors sense malmetre la seva pell.
Es col·loquen en una plata del forn. A dins de cada poma s'hi posa sucre i un petit rajolí de conyac.

Es posen a coure dins del forn ben calent durant uns quinze minuts. Si en punxar les pomes es troben toves es senyal de que estan fetes. Es serveixen fredes (no de nevera) amb una mica del caramel que han generat.


POSTRES

TARONJA AMB SUCRE

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:


· 6 taronges 
· Sucre

PREPARACIÓ:

Abans de res es pelen quatre taronges i es fan talls perpendiculars als grills.

Les llesques es col·loquen en plats individuals i s'hi tira sucre pel damunt. 
Finalment, s'hi aboca una mica de suc de taronja (de les dues restants) fet en el darrer moment i es serveix.


POSTRES

TRUFES DE XOCOLATA

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:


· 1 pot de 400 g de llet concentrada
· 20 g de mantega

· 2 cullerades de xocolata en
pols
· 1 paquet de llimadures de xocolata

· 40 recipients petits per a bombons

PREPARACIÓ:

Es posa la llet, la mantega i la xocolata en pols a la casserola. A foc lent, es va remenant amb una cullera de fusta fins que la preparació sigui ben fina.
Quan la xocolata es pot desenganxar amb la cullera. 

Es posa la pasta en un plat fondo i s'espera que es refredi.

Amb una cullera petita, s'agafa una mica de xocolata i s'arrodoneix amb les dues mans fins que es forma una bola.

En un altre plat, es tiren les llimadures de xocolata i s'hi van passant les boles perquè s'hi enganxin bé.

Es col·loquen les trufes als recipients i finalment es posen en una safata de servir.