1


Nairobi 2012
Treballem el món contemporani amb l'ajuda del facebook


Peter estudia en una petita escola on ensenyen art als nens, la Deaf Artists Kenya. Te 22 anys i viu a Nairobi, Kenya. És estudiant i es dedica a pintar quadres i vendre’ls. Li agrada molt viatjar quan pot i que la llengua que parlen es l’anglès i el swahili: The most used language is English and Swahili, but our English is poor and somewhat simpler. Em va dir que allà la gent és bastant simpàtica, encara que Kenya està dividida en vuit territoris i de vegades hi han problemes. La política de Mwai Kibaki no li agrada molt perquè diu que no veu molts resultats: Sometimes you may find yourself in conflict because of the territories and the truth is that the policy Mwai Kibaki is not very good because we do not see many results.

Em va dir que als joves els agrada molt fer curses de llarga distància i molts joves de Kenya han arribat a les olimpíades: Children love to do for racing what they think they can get to the Olympics.

Kenya es també famosa per les seves reserves de fauna: Sometimes if there are people who buy animals but there are hunters who steal animals from time to time, people are sick. because if I was going to visit the safari to see animals and a photo shoot.

Gràcies a aquest noi he pogut entendre una mica millor aspectes de Kenya i la veritat és que jo pensava que la gent era pobra, però pel que m'ha dit hi ha gent de tot tipus, com aquí. Una de les festes més importants és el Festival del Mar a Malindi. Un grup de mússica bastant conegut allà és el P-UNIT kenya.

Z és una noia de kenyana de 24 anys, actualment estudia Bachelor of Science in Information technology, una llicenciatura en tecnologia de la informació. Un dia va dir-me bona nit en swahili - lala salama- i jo li ho vaig dir en català.

Dennis és un noi kenyà de 16 anys, el seu futur és bastant bo ja que pertany a la classe alta del país. Preguntant-li per la pobresa al seu país em va dir que no sé massa sobre aquest tema, jo visc bastant bé i no veig molta pobresa, a Nairobi es viu genial. Majorment no ha respost a moltes preguntes; li interessen més les preguntes que li fan les noies que no els nois, com és normal... També diu que té un mòbil i es connecta a les xarxes socials quan vol. Aniré a la universitat de Nairobi, pocs poden dir això ja que l'educació en aquest país és molt escassa. Tot s'ha de dir que ens hem entès bastant bé, el seu anglès era bastant bo comparat amb el d'altres kenyans que no han aportat res. Ell viu la seva vida i poc l'importa la resta de problemes que envolten el seu país. Desconeix, per exemple, què passa a Kibera, una descomunal barriada pobra de la perifèria de Nairobi.





~