1


Niger Delta 2012
Treballem el món contemporani amb l'ajuda del facebook


Steven és un noi africà que viu a Lagos, Nigèria. Té 20 anys i està estudiant enginyeria informàtica en una de les millors universitats del país. Pertany a la classe alta i es pot permetre estudiar a la Universitat Covenant College, una de les universitats més prestigioses de Nigèria. El seu pare treballa com a enginyer a la Shell i per això ha decidit seguir el seu camí, ja que guanya molts diners i els hi permet viure bastant bé.

Won't want to brag but we do have enough to sustain the family. Watching movies, playing games and reading some romantic novels... i do write poems also. Favourite musician is Avril Lavringe and Adele... love rock and rnb...

Aquests són els hobbies preferits del meu amic. Tot i que també li agrada jugar a la playstation, ell prefereix llegir novel·les romàntiques o escriure poemes. A les tardes lliures, ja que estudia molt, li agrada anar al cinema a veure una pel·lícula i menjar crispetes.

Tot i que vaig preguntar-li pel Delta del Níger i la companyia Shell, no va voler involucrar-se i va posicionar-se a favor de la multinacional. Els seus arguments van ser:

This company Shell make places of work for the people... and spend money here in Africa... so they have to be happy with this... sometimes the company make the things wrong... but in deep they're good for here... they should have responsabilities but they're good.

Diu que la companyia, tot i que a vegades fa les coses malament i que ha d'assumir responsabilitats, és bona per la zona del delta, ja que proporciona diners i llocs de treball.

També m'ha parlat del cinema, ja que li agrada anar a veure pel·lícules, i segons el que he pogut saber gràcies a ell, Nollywood és la indústria de cinema de Nigèria i és la segona més gran del món.

És un noi corrent, però bastant cregut. Es nota que sap que no és pobre i que té molts privilegis. Li agrada sortir amb els amics per prendre alguna cosa i passar-s'ho bé. Sap com divertir-se dins d'aquesta classe social. És molt galant, ja que al llarg de la nostre conversació s'ha mostrat amb mol d'afecte cap a mi i cap al meu país.



El Delta del Níger: Les flames de l'infern
Ken Saro-Wiwa


~