1


Rocinha 2012
Treballem el món contemporani amb l'ajuda del facebook


Michel és un noi que viu a Rocinha, una barri molt humil de Rio de Janeiro. Estudia en una escola pública, i es considera un autèntic guanyador, ja que molts dels seus amics no han continuat amb els estudis, degut a la condició econòmica de la família. Li encanta jugar al futbol i a la playstation. Li agrada molt la música, especialment el pagode. Degut a la seva condició i a les circumstàncies en les que es troba el seu barri, és un noi molt polititzat, que li agrada estar informat del que passa políticament al seu país. Es considera un comunista democràtic, i no li agrada gens la política de Brasil, ja que la considera molt corrupta i que no brinda prous recursos als joves per poder aconseguir un bon futur.

The favela of Rocinha is privileged to be near the Rio beaches such as Copacabana, Ipanema, Leblon, Ipanema, San Conrado, Barra... Hahahaha I've been in all, are less than half an hour here at home. Una de les coses que més li agrada d'on viu és que la favela queda prop de les platges més luxoses de Rio, com per exemple Copacabana, que queda a uns trenta minuts anant a peu.

Brazil is an emerging economy very corrupt. Tot i que en Michel creu que Brasil és una economia emergent i que no està afectada per la crisi d'Europa, diu que si les coses no estàn funcionant a Brasil i hi ha tantes faveles, és per culpa de la corrupció en el govern. Brazil is a country that has yet to develop much. It is a country with emerging economy but not much. But the Brazilian people is too loose, do not research the candidates before voting. Not interested in politics. They are happy with what you have. Opina que si Brasil té aquests candidats és en gran part per culpa de la gent, que ignora molts aspectes de la política i voten segons el màrqueting i com es vengui el partit polític, i que es deixen enganyar per les promeses falses que fan.

Daniel és professor d'anglès, molt conegut a Rocinha. Em diu que, en un principi aquí s'hi van instal·lar persones amb pocs recursos econòmics, que no podien construir-se una casa com el de les persones riques, eren gent humil. Poc a poc aquesta favela ha anat creixent, la gent ha anat millorant les seves construcció, ha millorat tot, fins al punt que s'han arribat a proposar projectes, com per exemple posar una escala mecànica en una de les escales més grans de tota la favela, que impossibilita a persones discapacitades o ancians baixar per elles, i han de donar una volta massa llarga. Tot i que potser a molta gent li sembla un submón, per a mi viure aquí ho és tot, som una gran família, i tots estem molt units. A l'estar les cases tan juntes, molts veïns són com germans, Rocinha és un lloc molt agradable, que com tots els llocs té la seva part desagradable, però gràcies als veïns, o més ben dit, a la gran família que som, Rocinha avança dia a dia.

 




~