EL MÓN DELS CONTES: LA FAMÍLIA I ELS OFICIS


Blancaneus

Una Cacera del Tresor adreçada als alumnes de cicle mitjà i superior de primària de l'aula d'acollida


Antoni Leal Martínez

aleal3@xtec.cat


Icono de conformidad con el Nivel Triple-A, de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI ¡CSS Válido!Valid XHTML 1.0 Transitional


INTRODUCCIÓ

Al començament del curs cadascú de nosaltres vam elegir un conte per treballar-lo. Hem treballat diversos temes sobre el nostre conte com per exemple com es deien, les característiques físiques dels personatges, la roba que portaven, com es trobaven...I després ho explicàvem a la resta de companys i companyes. Com ens agrada xerrar sobre el que fan els/les nostres personatges ! Avui ens toca parlar de les seves famílies: el pare, la mare, els germans i les germanes.... I també quina és la seva professió...Però prou d’ enraonar i comencem a treballar. Els/les nostres amics/gues ens esperen.


PREGUNTES

  1. Quin és l’ argument del conte ? ( Has de seguir el model que hem treballat a l’ aula a nivell oral i que segueix els següents passos: 1. inici – 2. nus – 3. desenllaç. )
  2. Qui és el personatge principal del conte? Com és ? On viu? Que li passa ? Per què ? Com se sent ? El pots dibuixar ?
  3. Qui són els membres de la seva família ? Els pots dibuixar ?
  4. Pots fer un arbre geanològic de la família del conte ? ( Si no surt algun personatge per completar l’ arbre geanològic te’l pot inventar).
  5. Quins oficis creus que tenen els personatges del conte ?
  6. Quins estris utilitzen els personatges del conte quan treballen ?

LA GRAN PREGUNTA

Ara farem volar la nostra imaginació. Al nostre conte, nosaltres li afegirem un nou personatge familiar ( un pare, una mare, un germà, una germana, un padrí, una padrina...). Qui és aquest personatge ? ,Com és ? ,On viu ? , Quin és el seu ofici ? ,Quins estris utilitza ? ,Què li passa ? ,Per què ? ,Com se sent ?, Com acaba ara la història ?.


La ventafocs

RECURSOS D'INTERNET

Alícia al país de les meravelles