Parlem de nosaltres. Presentem-nos amb un vídeo

Enregistrades les intervencions dels alumnes, caldrà capturar-les per poder-les editar.

  • Si disposeu d'una càmera digital i port firewire a l'ordinador: podreu capturar connectant la càmera a l'ordinador a través d'un únic cable firewire o DV. Aquest tipus de connexió transporta les dades de vídeo i so, i a més permet governar la càmera (play-pausa-endavant-enrera-enregistrar) des del teclat de l'ordinador. Si no disposéssiu de port firewire a l'ordinador, sempre podeu connectar la càmera digital a l'ordinador a través de les seves sortides analògiques de vídeo i àudio.
  • Si disposeu d'una càmera analògica i una tarja capturadora: podreu capturar connectant la sortida de vídeo de la càmera a l'entrada de vídeo de la tarja capturadora, i la sortida de so de la càmera a l'entrada de la tarja de so de l'ordinador.

Si teniu algun dubte sobre els procediments relacionats amb la captura de vídeo pots donar un cop d'ull als materials de formació del mòdul 6 del curs DV31 Fem vídeo amb l'ordinador.

És important determinar quina estructura de captura utilitzareu per introduir els enregistraments en vídeo a l'ordinador. La recomanació és clara: capturar només les preses bones per tal d'estalviar espai al disc i sobrecàrrega a l'entorn de treball Studio, desant-les en una carpeta especialment creada a aquest efecte, preferiblement a la unitat D:, si en disposeu.


Si disposeu d'un ordinador potent (XP, processador proper als 3 Ghz de velocitat, 1 Gb de RAM, disc dur ràpid -7200 rpm- i amb prou espai de disc) amb capacitat d'edició de vídeo (tarja capturadora o Firewire i Studio 8.12 -podeu actualitzar la vostra versió de Studio aquí) podeu realitzar el procediment de captura de dues maneres:

  • Capturar tota la cinta; a quan calgui editar-ho ja triareu les preses bones i desestimareu les dolentes.
  • Capturar només les preses bones, editant cada presentació tot seguit o esperant a tenir totes les captures fetes.