Nom: Data:

   

LA DISSECCIÓ D’UN PEIX

 

La dissecció permet estudiar l’anatomia interna dels animals, ja que aquesta no és visible. A continuació farem la dissecció d’una truita.

 

Material necessari:

 

·               Una truita

·               Una safata de dissecció

·               Unes pinces

·               Unes tisores

·               Una lupa o una lupa binocular

·               Una bossa d’escombraries

 

Pautes:

 

1.      Col·loca la truita a la safata de dissecció i observa la superfície del cos:

 

 

2.      Separa un tros de pell amb unes tisores i unes pinces i observa-la amb la lupa. Veuràs que les escates estan col·locades l’una sobre l’altra.

 

 

3.      Fes un tall transversal amb les tisores des de l’orifici anal fins a l’opercle. Aixeca la pell amb molt de compte i observa els òrgans interns:

 

 

4.      Separa tots els òrgans interns fins que només quedi el cap i l’espina. Talla l’espina transversalment i observa què té al seu interior.

 

 

 

5.      Separa un ull del cap i talla-li la còrnia. Posa’l dins la safata i treu-li el cristal·lí. Col·loca’l sobre un paper escrit i observa’l.

 

 

 

6.      En acabar la dissecció, col·loca les restes del peix a la bossa d’escombraries i neteja bé tots els estris que has utilitzat.