Un moviment sísmic de 4,1 graus sacseja mig Catalunya

  • El sisme s'ha registrat cap a les 17.48 hores amb l'epicentre al nord de Ripoll i s'ha notat de Girona a Barcelona.
  • El tremolor només ha fet caure una cornisa a Queralbs i una roca sobre la carretera de Ribes de Freser.
  • En les pròximes hores es poden produir petites rèpliques imperceptibles per a la població.


L'epicentre era a prop de Queralbs.

AGÈNCIES

BARCELONA - Un moviment sísmic de 4,1 graus d'intensitat de l'escala Richter s'ha registrat cap a les 17.48 hores entre Barcelona i Girona, segons han informat fonts de l'Institut Geogràfic Nacional.

Aquest és un dels moviments sísmics més grans que s'han registrat a Catalunya en els últims temps.

El tremolor només ha causat danys materials lleus al Ripollès. A Queralbs ha caigut la cornisa d'un edifici, que s'ha esquerdat, i s'ha desprès una gran roca a la carretera de Ribes de Freser.

La Direcció General d'Emergències i Seguretat Civil de la Generalitat ha activat el pla Sismicat en estat d'alerta i l'ha desactivat a les 20.44 hores.

El sisme ha tingut l'epicentre al nord de Ripoll (Ripollès) i també s'ha notat als municipis de Barcelona, Sabadell, l'Hospitalet de Llobregat, Vic, Olot i Santa Coloma de Cervelló, i en menor grau a diversos municipis de la província de Barcelona i Girona.

Per aquest motiu, i tot i que de moment no s'han registrat danys materials ni personals, el Departament d'Interior ha ordenat la mobilització dels Bombers de la Generalitat, Bombers de l'Ajuntament de Barcelona, Agents Rurals, Policia Local, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Sistema d'Emergències Mèdiques i Creu Roja.

El coordinador d'Emergències, Santi Parés, ha alertat que en les pròximes hores es poden produir "de forma natural petites rèpliques que segurament seran imperceptibles per a la població".

A la ciutat de Barcelona el terratrèmol s'ha percebut durant uns segons en llocs com el Parlament de Catalunya, el Fòrum de les Cultures, l'Eixample, Sarrià-Sant Gervasi i Sant Andreu, i en ciutats com Igualada, Vic, Granollers i Sant Boi de Llobregat.

Dimarts, 21 de setembre de 2004