(Escolteu "Singin'in the rain", de la pel.lícula)

Hi ha una alegria de viure, un dinamisme a Cantant sota la pluja, que fan, d'aquesta pel.lícula , la quintaessència del cinema musical de l'etapa d'or. La pel.lícula, a més, inclou un munt de seqüències basades en les experiències dels treballadors de la MGM, en la tasca de fer cinema musical: les escenes dels professors de dicció, l'accidentat rodatge primitiu amb so directe, la frustrada "preview" , etc. signifiquen una mena de documental sobre el pas del cinema mut al sonor al Hollywood de l'època.

La coreografia i la direcció es fan conjuntament entre Stanley Donen i Gene Kelly, que procuren treure el musical del teatre i adaptar-lo a la vida quotidiana, en un context de lògica i versemblança narratives. Juntament amb Kelly, també hi actuen Donald O'Connor, una joveníssima Debbie Reynolds, i la gran ballarina Cyd Charisse.

Amb ocasió d'una estrena en el Teatre Xinès de Hollywood, el 1927, la popular estrella de cine, Don Lockwwod, evoca els seus inicis com artista de vodevil. Després de conèixer una guapa corista amb aspiracions d'actriu, Kathy, la nova pel.lícula de Don,que actua amb una estrella femenina de veu estrident, Lina Lamont, titulada "El cavaller duelista", es converteix en una pel.lícula parlada. El fracàs estrepitós de la "preview" inspira la idea de transformar-la en un musical, "El cavaller ballarí", on Kathy doblarà la veu impossible de Lina. Després de frustrar les martingales de Lina, Don converteix a Kathy en una estrella del cinema.

Hi ha diversos números històrics: el "Make a laugh" , que és un acrobàtic "tour de force" de comicitat frenètica, cantat per Donald O'Connor; "You are my lucky star" , cantada en un escenari buit i melancòlic; "Broadway Melody" per al clímax, aconseguit després d'un mes d'assajos i dues setmanes de rodatge; i, evidentment, la cançó més recordada de la pel.lícula: "Singin'in the rain" , on Kelly, enamorat i feliç, balla sota un aiguat, combinant humor i amor, alegria i tècnica, per acabar convertint aquesta pel.lícula en una de les 100 millors de totes les èpoques, segons moltes acadèmies i revistes de cinema.