ELS 30 ENLLAÇOS MÉS INTERESSANTS SOBRE JULI VERNE D'ARREU DEL MÓN
1. En català : Pàgina de la Societat Catalana Jules Verne, realitzada per Pasqual Bernat. Les seccions són: Biografia, Època, Obres, Viatges Extraordinaris, Verne en Català, Les preguntes més freqüents sobre Verne, La Societat Catalana Jules Verne i Enllaços
2.En català : El Centre de Recursos Pedagògics de El Masnou, presenta una web sobre l'autor amb aquestes seccions: Biografia, Viatges, Màquines, Materials i Recursos al CRP, propostes didàctiques, Links.
3.En català : Web-concurs sobre La volta al món en 80 dies, elaborat per Juanjo Gómez, Montse Ruiz, Dani Hernández i Eva Ciprés. Porta ja diverses edicions (des de 2002) i hi participen grups d'alumnes d'escoles i instituts que llegeixen el llibre i fan proves per Internet.
4.En català : Especial pel Centenari de la mort de Verne preparat per les biblioteques de la Diputació . Conté un recull de webs sobre Verne, tant d'institucions com de particulars, les exposicions que se'n fan aquí, filmografia, curiositats, articles de premsa, etc.
5.En català : pàgina de la Universitat Autònoma de Barcelona , concretament de la Biblioteca d'Humanitats,amb apartats sobre biografia, llibres, links i Verne al cinema.
6.En català : gimcana de les Biblioteques de Girona sobre Un capità de quinze anys, que té lloc durant tot l'estiu de 2005, amb proves a enviar per mail i proves presencials a les biblioteques. Té tres premis i tot!
7.En castellà: sèrie d'articles de El Cultural sobre La vuelta a Verne a los 100 años, signats per Herbert Lottman, Manuel Leguineche, Germán Gullón, José Antonio Marina, i un seguit s'escriptors que comenten la seva experiència lectora de Verne.
8.En castellà. Pàgina de Cristian Tello, del Perú. Seccions: Cronologia, Biografia, Bibliografia detallada, Galeria de fotos, Artículos de estudio,textos electrónicos (amb fragments de novel.les, contes, cartes de l'autor, etc.)
9.En castellà : pàgina d'Ariel Pérez, de Cuba, titulada Viaje al Verne desconocido. És de les més completes en castellà, i té aquestes seccions: la historia de un francés del siglo XIX (amb entrevistes que li van fer, per exemple), la bibliografia completa de Julio Verne,los Viajes Extraordinarios, Una mirada por dentro (mots ocults a les novel.les, mites, mentides sobre ell,etc.) Biblioteca Virtual JV, Las preguntas más frecuentes, Agradecimientos, Lo último del sitio, Reconocimientos, Mapa del sitio , etc.
10.En castellà : article de Pere Sunyer Martín, de la Universitat de Barcelona, sobre "Literatura y ciencia en el siglo XIX. Los viajes extraordinarios de Jules Verne".
11.En castellà: article de l'Enciclopèdia lliure Wikipèdia, sobre Juli Verne, vida i obra, amb algunes petites ressenyes dels seus llibres i textos electrònics.
12.En castellà: article de Manuel Enrique Iribarren Baños, sobre "Julio Verne: ciencia y tecnología " dins de la web d'un institut anomenat Victoria Kent.
13.En francès : lloc oficial de l'autor, situat a Amiens, mantingut per persones com Piero Gondolo de la Riva, un dels seus especialistes. Les seccions són: Turisme (Casa de Juli Verne i Espai Imaginari), Documentació (biografia, recerca) activitats educatives, àudiovisual, revista, exposicions, botiga, internacional, empreses, associació, links, commemoracions, el mundial Verne, comissariat. etc.
14.En francès , lloc web de Jean Marquis, amb un catàleg de cartells i portades dels llibres de Verne i il.lustracions interiors, a més d'altres obres de l'editor Hetzel. També a http://hetzel.free.fr/
15.En francès: anàlisis literàries feta per Lionel Dupuy, de les següents novel.les de Verne: Les índies negres, L'illa misteriosa, La volta al món en vuitanta dies, El castell dels Càrpats, Viatge al centre de la terra, 20.000 llegües de viatge submarí, Cinc setmanes en globus, i Robur el conqueridor.
16.En francès , el centenari de l'autor a Nantes, ciutat natal: amb els esdeveniments, el fons de Verne i la relació d'ell amb Nantes. Té també un bonus amb puzzles sobre Verne,cartes postals per enviar per mail, receptes de cuina, una visita virtual al Museu Jules Verne...
17.En francès, el centenari de l'autor a Amiens, la ciutat on va viure, amb la gran festa de la visita del Soldà de les Índies , la relació entre Verne i Amiens, i la relació d'esdeveniments de commemoració del centenari per ordre cronològic, temàtic,els col.laboradors i els crèdits.
18.En francès, portal molt complet, de Frederic Viron, amb moltes seccions: calendari del centenari, vida, obra, articles, links, el llibre d'or, fòrum,membres, enquestes, venda de llibres , contacte, etc.
19.En francès, amb La volta a Verne en vuitanta mots,la relació entre Verne i Hergé (creador de Tintín), textos virtuals, articles, crítiques, un llistat dels seus il.lustradors...etc.
20.En francès, una web senzilla i interactiva, de France 5 (un canal de televisió) amb la vida de l'autor, un joc sobre un viatge dins l'univers de Juli Verne, amb moltes proves , i un video.
21.En francès, exposició intreractiva sobre Verne al Museu de la Marina de París tot relacionat amb 20.000 llegües de viatge submarí.

22.En francès, exposició interactiva sobre Verne a la Ciutat de les Ciències de París.Hi ha coses molt interessants, com una visita virtual a partir de totes les localitzacions de La volta al món en 80 dies, amb unes webcams situades a cada ciutat.

23.En anglès , una web d'Israel, mantinguda per Zvi Har' El' s que conté moltes seccions i molt interessants, com ara: un fòrum, una llibreria virtual, les il.lustracions dels llibres de Verne, les preguntes més freqüents, una cronologia, una bibliografia, articles didàctics sobre l'autor, el Mundial Jules Verne, una llibreria virtual, els segells sobre ell, els viatges extraordinaris en hebreu, links, els llibres de butxaca de Hachette, fins i tot un traductor i una cançó de Bing Crosby sobre La volta al món en 80 dies.

24.En anglès , una web del Canadà, feta per Andrew Nash, amb aquestes seccions: vida, obra, edicions angleses, franceses, il.lustracions, Les portades de La volta al món en 80 dies en 80 llengües diferents, còmics, revistes de ciència-ficció, les pel.lícules, els objectes més diversos amb imatges de l'autor i la seva obra (cigarrets, segells, plats, mistos, cartes de joc, pòsters, etc.) un diccionari, les seves signatures, fotos de tota mena, l'arbre familiar genealògic, llocs amb el nom de l'autor, links...
25.En anglès , una web holandesa, de Garmt de Vries', amb tot d'objectes relacionats amb l'autor: una excursió per Londres, diversos textos virtuals de l'autor, titols de les seves obres en diversos idiomes, objectes divertits (mitjons, etc.), els mapes dels viatges relatats als seus llibres (te'ls fas tu), els mapes de les edicions de Hetzel, un concurs de 100 preguntes, un concurs d'endevinar a quin llibre pertanyen les primeres frases de les seves novel.les, enquestes, referències a Verne dins dels llibres d'Umberto Ecco, i altres autors, la construcció d'un Nautilus en miniatura, concursos diversos, i links.
26.En anglès , una web sobre quines invencions literàries científiques i tècniques, de Verne , han esdevingut realitat.
27.En anglès , una web de l'americà Dennis Kytasaari, que fa un resum de tots els arguments de tots els llibres de Verne.
28.En anglès , una web de Michael i Karen Crisafulli, sobre 20.000 llegües de viatge submarí i el Nautilus.
29.En alemany i anglès , el Club Jules Verne alemany de Benhard Krauth amb monogràfics sobre el capità Nemo i moltes coses més.
30.En alemany, web d'Andreas Fehrmann's , amb bibliografia, pel.lícules, il.lustracions i il.lustradors (fotos dels dibuixants que el van il.lustrar i les seves obres), links, glossari, etc.