Dades sobre les guilles

Classe Mamífers
Ordre Carnívors
Família Cànids
Nom en llatí Vulpes vulpes
Nom en anglès Fox
Alçada 25-30 cm
Pes 5-7 kg
Distribució Europa, Àsia, Àfrica i Amèrica del Nord. Va ser introduïda a Austràlia el segle XIX per controlar la plaga de conills.
Hàbitat És un animal amb gran capacitat d'adaptació a qualsevol tipus d'hàbitat, fet que l'ha permès colonitzar molts ambients i adaptar-se a totes les condicions.
Esperança de vida Si viu en estat salvatge pot arribar a viure fins als tres anys. En captivitat, pot arribar fins als dotze anys.
Depredadors El seu principal depredador és l'home, mitjançant trampes, armes i la massiva urbanització del sòl (carreteres, vies i autopistes). També són els seus depredadors algunes àguiles, ossos, coiots i llops.
Característiques físiques El color del pelatge més comú és el vermell, però hi ha molta variació de colors, fet que li dóna nom guineu negre, la platejada, l'albina, etc. Té les orelles punxegudes i triangulars,amb el cap triangular, el cos esvelt i allargat i el pelatge suau. Els ulls, el·líptics i de color groc són molt semblants als del gat comú. El nas és negre o marró. Tenen les dents molars fortes. Els mascles són més llargs que les femelles. Tenen una excel·lent visió, olfacte i tacte.
Alimentació És un animal omnívor. Es nodreix d'ocells i mamífers petits i mitjans, tant salvatges com domèstics, i penetra sovint a les granges, on causa molts estralls en l'aviram. Menja de mig quilo a un quilo sencer cada dia.
Caràcter i comportament És un animal solitari, tot i que també ho fan en petits grups familiars. Espècie tan diürna com nocturna. El mateix cau pot ser usat per generacions de la mateixa família. Protagonista de moltes llegendes i faules, la guilla és vista com un animal astut i enginyós que supera les habilitats del caçador.

Guineu (informació extreta de: www.biokids.umich.edu)

Tornar a la pàgina principal