ELEFANT AFRICÀ (Loxodonta africana)DESCRIPCIÓ: L'elefant africà, que arriba als 4 metres d'alçada i als 7 metres i mig de llargària, és el més gran dels mamífers terrestres. Pot ultrapassar els 6.000 Kg. de pes en el cas dels mascles. Poden arribar a viure 70 anys.

 

CARACTERÍSTIQUES FÍSIQUES: La seva característica principal és la possessió d'una llarga trompa musculosa, formada per la fusió de nas i el llavi superior, que té funció olfactiva i prensil. Els incisius superiors es prolonguen extraordinariament constituint les típiques defenses, erròniament denominades ullals.

 

FAMÍLIA I VIDA SOCIAL: S'organitzen en grups de 20 a 50 individus, sota la direcció d'una femella. Alguns mascles viuen sols. Poden recorrer uns 80 Km. en un dia. Són uns magnífics nedadors. Els agrada banyar-se, gratar-se i dormir.

 

ALIMENTACIÓ: La seva alimentació és herbívora, però no tan sols mengen herba, sinó també fulles, fruits i escorça dels arbres. En un any pot beure uns 60.000 litres d'aigua.

 

HABITAT: Se'ls troba tant a les sabanes com a les selves de quasi tot Àfrica al sud del Sàhara. Segons l'hàbitat es distingueixen dues subespècies: la que viu a la selva és més petita i de menor pes.

 

REPRODUCCIÓ: Són animals vivípars. El seu període de gestació dura uns 22 mesos. El pes de la cria en néixer va dels 90 als 135 Kg.

 

RELACIÓ AMB ELS HUMANS: Les matances incontrolades d'elefants a causa del comerç d'ivori han provocat que actualment estiguin en greu perill d'extinció, malgrat estar protegits pel Conveni de Washington (CITES) i estar totalment prohibit el tràfic d'ivori. El seu únic enemic és l'ésser humà. Podem observar-los d'aprop a molts parcs zoològics de tot el món.

 

TAULA COMPARATIVA (ELEFANT AFRICÀ - ELEFANT ASIÀTIC)

 


Informacions i fotos extretes de les següents webs:

Tornar a l'Inici