INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES
|
1
Kg de cargols bovers
16 escamarlans de 16 a 20 cm.
nata líquida
allioli |
manat d'herbes
200g de retalls de pernil
50 g de mantega
oli, sal i pebre |
Renteu i escaldeu bé els
cargols. Poseu-los a coure a foc lent, amb el manat d'herbes i la sal,
uns 10 minuts aproximadament. Quan arrenquin el bull separeu-los i deixeu-los
ben escorreguts. En una paella a part, fregiu els escamarlans prèviament
salpebrats, amb meitat d'oli i meitat de mantega. Aclariu l'allioli (una
mica fort d'all) amb nata líquida. Afegiu a aquesta salsa el pernil
tallat en retalls de 2 centímetres, aproximadament. Disposeu els
cargols escorreguts en una plàtera de vidre i salpebreu-los per
sobre al vostre gust. Distribuïu-hi els escamarlans al damunt i repartiu
amb la cullera la salsa per sobre. Gratineu-ho al forn a 280 graus, fins
que quedi daurat. |
La salsa ha de quedar espessa;
si no, s'escorre per sobre dels escamarlans.
|
|