RECEPTA DEL MES

 
Escamarlans amb cargols                                         

 
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 Kg  de cargols bovers
16 escamarlans de 16 a 20 cm.
nata líquida
allioli
manat d'herbes
200g de retalls de pernil
50 g de mantega
oli, sal i pebre

 
ELABORACIÓ
Renteu i escaldeu bé els cargols. Poseu-los a coure a foc lent, amb el manat d'herbes i la sal, uns 10 minuts aproximadament. Quan arrenquin el bull separeu-los i deixeu-los ben escorreguts. En una paella a part, fregiu els escamarlans prèviament salpebrats, amb meitat d'oli i meitat de mantega. Aclariu l'allioli (una mica fort d'all) amb nata líquida. Afegiu a aquesta salsa el pernil tallat en retalls de 2 centímetres, aproximadament. Disposeu els cargols escorreguts en una plàtera de vidre i salpebreu-los per sobre al vostre gust. Distribuïu-hi els escamarlans al damunt i repartiu amb la cullera la salsa per sobre. Gratineu-ho al forn a 280 graus, fins que quedi daurat.

 
 
CONSELL PRÀCTIC
La salsa ha de quedar espessa; si no, s'escorre per sobre dels escamarlans.
Recepta extreta de:

La cuina catalana, comarca a comarca
Miquel Sen i Joan Viñoly
Ed. Empúries
Barcelona, 1996


 

PÀGINA PRINCIPAL