Títol del Taller :
La intranet de centre
Responsable/s:
Carlos Revilla
e-mail:
crevilla@pie.xtec.es
Centre de treball:
Ceip Sant Jordi
Població:
Mollet del Vallès
Nivell educatiu:
Internivells
x
Primària
Secundària
Àrea:
Tipus de NEE:
Deficients Auditius
Deficients Visuals
Deficients Motòrics
Deficients Psíquics
Educació Compensatòria
Tipus informació:
Curricular
General
x
Tècnica
Fa referència a:
x
Equipament
Programari
Descripció:
Prestacions informàtiques del centre Ceip Sant Jordi – Mollet del Vallès.

Des del curs 1997- 1998 tenim cablejades totes les dependències de l'escola.

L'escola disposa de 40 ordinadors, distribuïts entre l'Aula d'Informàtica i els diferents espais del centre, impressores i connexió telefònica a la xarxa telemàtica Internet. 

Tots els ordinadors estan connectats entre si mitjançant una xarxa interna. 

Hem instal·lat un PC amb sistema operatiu Mandrake Linux. Aquest equipament ens millora en gran manera la velocitat d’accés a Internet de la nostra xarxa interna del centre i, a l’hora, ens ofereix la possibilitat de treballar internament amb programes reals d’Internet sense necessitat de consumir connexió telefònica.

En aquests moments, de les moltes possibilitats que se’ns han obert, tenim instal·lat i en funcionament el proxy-catxé del centre amb el programari Squid i connectats directament amb el servidor de la XTEC. El servei de proxy-catxé ens permet optimitzar la línia de connexió amb l'exterior, desant i servint les pàgines més sol·licitades directament sense necessitat d'anar-les a cercar a Internet. 

Tenim instal·lat un Servidor Apache per donar servei de pàgines Web a la resta d’ordinadors del centre. Estem realitzant activitats educatives encaminades a que els alumnes arribin a produir i mantenir les seves pròpies pàgines personals sense ajut dels adults http://193.145.91.16/alumnes . Aquest servei és accessible des de l’exterior a través de la URL http://193.145.91.16 

El servei de pàgines a Internet es fa de manera ininterrompuda. 

La connexió dels ordinadors en xarxa està gestionada pel Servidor SAMBA del sistema operatiu Mandrake Linux.Aquest fet ens permet unes millores en les prestacions dels nostres equips en aspectes com: 

·Ens simplifica la instal·lació i manteniment del programari. 

·Ens estalvia espai en el disc, ja que molts programes i dades estan instal·lats en l’ordinador servidori s’utilitzen des de totes les estacions. 

·Tots els usuaris registrats de la xarxa, alumnes i mestres, poden accedir des de qualsevol ordinador als documents de la seva carpeta personal o del seu grup, facilitant el treball cooperatiu. Els usuaris registrats també poden accedir a les seves carpetes personals des d’Internet a través de FTP amb Internet Explorer o Nestcape .

·Disposem al mateix temps de diversos tipus d'impressora, utilitzant en cada moment la més adequada.

·Podem consultar, amb limitacions, els CD-ROM de la xarxa encara que no n'hi hagi cap d'instal·lat a la màquina. 

·El fet de disposar d'una xarxa d'ordinadors a l'aula, a més d'ampliar els recursos individuals de cada màquina, ens facilita les activitats educatives que fomenten la comunicació escrita entre els alumnes.