El franquisme

                                                         Descripció textual de les imatges

Cartell España Resucita
Imatge a Semana, 1942
Cartell franquista
Gràfic lineal sobre l'emigració catalana
fotografies
manuals

-Sobre el titular "ESPAÑA RESUCITA" , la bola del món i l'escut de l'àliga i per sobre dels dibuixos d'un canó i de soldats desfilant s'alça en gran tamany el dibuix d'un àngel amb una espsa a una mà i l'altra aisexaca amb el signe feixista

- Una anciana vestida de dol porta en una mà un paquet del que sembla poden ser cartes i sobre el pit del senzill vestit una medalla religiosa i una creu militar.

Cartell franquista: sota un dibuix de l'escut, les paraules "España, quiérase o no por su naturaleza, es la clave del destino de la vida de Occidente" FRANCO

En el gràfic lineal sobre l'emigració catalana a Europa l'eix vertical representa el total de persones.. L'eix horitzontal la cronologia de cada any des de 1960 al 1965. Les dades de l'evolució corresponen, aproximadament, a la taula següent:

   any      total persones   
1960       4000
1961     11000
1962     11700
1963       9500
1964      8000
   1965       5000   

 

fotografies de finals dels cinquanta
-interior de una habitació amb tres persones: una señora asseguda amb una revista a les mans, un nen jugant amb un tren i una nena jugant amb la fireta.

-fotografia "la mare": nena d'uns set anys amb un coxet i una nina, al fons un nen petit amb un patinet.

-fotografia "el guerrer": nen assegut en un sofà amb un casc i un escut vikings.

 

manuals:
-manual de costura: portada amb un dibuix de varies nenes, una està cosint i les altres la miren.

-manual de cuina: portada amb un dibuix de plats cuinats (ous ferrats amb bacon, un pastis i roastbeaf) sota el títol: Carmencita o la buena cocinera.