Les taules següents permeten comparar els tipus de greixos en diferents aliments:
|
Colesterol en els aliments (en 100 g)
Aliment | Colesterol (mg)
| Cervell | 2.100
| Rovell d'ou | 1.500
| Fetge de pollastre | 500
| Fetge de vedella | 300
| Mantega | 225
| Marisc | 100 - 200
| Carns fresques | 70 - 100
|
|
Percentatge d'àcids grassos en greixos vegetals
Oli | Saturats | Insaturats
| Oli d'oliva | 12 | 88
| Oli de gira-sol | 12 | 88
| Oli de cacauet | 22 | 78
| Oli de blat de moro | 10 | 90
| Oli de soia | 15 | 85
| Oli de coco | 92 | 8
|
|
Percentatge d'àcids grassos en greixos animals
Origen | Saturats | Insaturats
| Mantega | 58 | 42
| Llet | 58 | 42
| Ous | 31 | 69
| Carn pollastre | 26 | 74
| Carn de porc | 40 | 60
| Peix blau | 25 | 75
|
|
|
|
|