Volver al índice
Siguiente ejercicio
ELS MÈTODES DE CONSERVACIÓ
Palabras Cruzadas
Para ver las definiciones de las palabras, haz click en el número dos de la derecha. Escribe la palabra frente a la definición y pulsa en el botón Insertar; para colocar la palabra a la derecha. Se tuvises dudas, haz click en el botón "Ver Pista". Pero cuidado, cada vez que pidas una pista, disminuirás tu puntuación. Cuando termines, haz click en el botón "Verificar resultados".
Corregir
Horizontal -
1. Procediment físic per baixes temperatures propi dels vaixells factoria. 3. Consisteix a provocar la multiplicació controlada de certs microorganismes. 7. Consisteix a sotmetre l'aliment a l'acció de radiacions semblants als raig X 8. S'afegeix al producte una dissolució d'aigua amb molt de sucre. 9. Consisteix a afegir algun àcid al producte. 11. Procediment que consisteix a afegir molt sucre al producte a més d'algun àcid per tal de reduir-ne l'aigua. 14. S'afegeix al producte una dissolució d'aigua amb sal molt concentrada. 15. Elimina l'aire contingut en l'envàs. 16. Procediment que consisteix a submergir el producte en un líquid que l'ajuda a conservar. 17. Tipus de fermentació on la primera matèria es deixa oxidar.
Vertical -
2. Procés d'eliminació de l'aigua que consisteix a congelar el producte i eliminar l'aigua transformant-la de sòlid a vapor directament. 4. Procés que consisteix a sotmetre el producte al fum de determinades fustes aromàtiques. 5. Pot provocar la coagulació de la proteïna que conté la llet i s'obté d'un dels estòmacs dels vedells. 6. Procediement que consisteix a afegir sal seca al producte. 10. Tipus de fermentació en la qual la primera matèria produeix alcohol. 12. Tipus de fermentació produida per una gran concentració de sal. 13. Procediment de conservació pel qual s'afegeix alguna substància a l'aliment.
Volver al índice
Siguiente ejercicio