SECTOR SECUNDARI

Alimentació Portal / Introducció/ Sector Primari / Sector Terciari / TECNOWEB

ELABORACIÓ

................. ......................

 

CONSERVACIÓ

Tècniques de conservació en fred:

 

1. Congelació

2. Refrigeració

 

 

Tècniques de conservació tradicionals:

1. Dessecació

2. Deshidratació

3. Buit

4. Esterilització

5. Almívar

6. Salaó

7. Acidificació

8. Fumatge

9. Alcohol

Tècniques de conservació industrials:

 

1. Pausterització

2. Esterilització

3. U.H.T.

4. Lioflització

5. Deshidratació

 

 

ENVASAMENT i ETIQUETATGE

Tipus d' envasos:

 

1. Orgànics : tèxtils, fusta, suro, vidre

2. Metàl.lics: llauna, alumnini

3. Plàstics: polietilè, PET, poliestirè

4. Compostos: Tetrabrick

 

Informació d' una etiqueta:

 

1.Informació de l'empresa o fabricant
2.Identificació del lot de fabricació
3.Identificació del producte
4.Llista d'ingredients
5.Informació nutricional
6.Pes o volum net
7.Instruccions per a la conservació
8.Instruccions per a l'ús
9.Data de caducitat
10.Data de consum preferent
11.Marca comercial
12.Codi de barres