ELS GLÚCIDS

 

Objectiu

Determinar diferents  propietats físiques i químiques d’alguns monosacàrids i polisacàrids i identificar un glúcid desconegut.

Material

Productes químics

Procediment

Resultats

  1. Omple la taula següent:

 

 

Glucosa

Sacarosa

Midó

Solució problema

Aspecte

 

 

 

 

 

Color

 

 

 

 

 

Solubilitat

 

 

 

 

 

Gust

 

 

 

 

 

Fehling (+ o - )

 

 

 

 

 

Fehling desprès de l’hidròlisi

 

 

 

 

 

Lugol (+ o -)

 

 

 

 

 

 

  1. Per què uns glúcids no redueixen el reactiu de Fehling i altre si?
  2. Perquè la sacarosa dóna negatiu la reacció del Fehling i desprès d’afegir-hi el HCl dóna positiu?  Escriu la reacció d’hidròlisi de la sacarosa.
  3. Per què uns glúcids es tenyeixen amb iode i altres no?
  4. Què passa qual s’escalfa el tub de midó amb Lugol.
  5. Quin és el glúcid de la solució problema?