LES PROTEÏNES 

Objectiu

Determinar algunes propietats de les proteïnes

Material

Productes naturals

Productes químics

Procediment i resultats

Fes una sèrie de 4 tubs amb 2ml de llet i una altra amb 2ml de dissolució de clara d’ou   (una clara en 100 cc d’aigua destil·lada) i numera’ls del 1 al 8.

Als tubs 1 i 5 afegeix 2ml de ClH al 20%.

Als tubs 2 i 6 afegeix 2ml de NaOH al 20 %

Als tubs 3 i 7 afegeix 2ml de la dissolució saturada de NaCl

Els tubs 4 i 8 escalfa’ls moderadament sense afegir-hi res.

Anota els resultats i escriu les conclusions.

Prepara 1 tub d’assaig amb 2ml de llet i un altre tub amb 2 ml de la dissolució de clara d’ou. Afegeix a cada tub 2ml de NaOH al 20%. Remena-ho i deixa-hi caure 4 ó 5 gotes de una dissolució de sulfat de coure al 1%.

Anota els resultats i escriu les conclusions.

Prepara 1 tub d’assaig amb 2ml de llet i un altre tub amb 2 ml de la dissolució de clara d’ou. Afegeix a cada tub 2ml d’àcid nítric al 20 %, escalfa els tubs al bany maria, anota els resultats. Deixa refredar els tubs i afegix a cada tub unes gotes de amoníac.

Anota els resultats i  treu-ne les conclusions.