La veritable història de Harald Bluetooth
           
       
   

Un dia que passejavem per l'estany de Banyoles, un amic meu, en Bernat ens va explicar a uns quants que en Màrius Serra havia aprofitat de manera brillant la tecnologia Bluetooth per escriure una novel·la i difondre-la seguint aquesta tecnologia

     
           
    La veritable història de Harald Bluetooth, segons Màrius Serra és la primera novel·la curta escrita i enregistrada específicament per ser descarregada al mòbil mitjançant Bluetooth. És la primera vegada a tot el món que s’utilitza aquesta tecnologia per difondre continguts literaris.

El relat, dividit en catorze capítols breus, està basat en la vida del llegendari Harald Blaatand, rei danès del segle X, però també inclou elements de ficció que desemboquen en els nostres dies, tot vinculant la llegenda de les sagues nòrdiques amb les tecnologies d’última generació.

Cada quinze dies, des del 2 d’octubre fins al sant Jordi de 2007, les persones que s’acostin al centre comercial L’illa Diagonal de Barcelona podran descarregar-se al mòbil gratuïtament un nou capítol del relat en format àudio. La versió estesa del capítol complert serà accessible al web de L’illa Diagonal. Cada quinzena s’hi afegirà el nou capítol, però sempre serà possible descarregar un arxiu PDF amb tots els capítols anteriors.
Si vols accedir-hi pitja aquí
L'arxiu PDF anirà acumulant els capítols del relat breu

(Extret de la web personal de Màrius Serra)
El nom de Bluetooth està inspirat en el rei danès Harald Bluetooth (Harald Blåtand en danès), que va passar a la història per la unificació, al segle X, de les diferents tribus del que avui són els territoris de Dinamarca, Suècia i Noruega. Aquesta idea de la unificació -en aquest cas, de tecnologies diferents com ara els ordinadors, els telèfons mòbils i la resta d’equips perifèrics- és precisament el principi que inspira la tecnologia Bluetooth. Pel que fa al logotip de Bluetooth, que va ser dissenyat per una empresa escandinava en el moment de la creació del SIG, combina dues lletres de l’alfabet rúnic, H (semblant a un asterisc) i B, inicials del monarca.

     
           
    Si voleu visitar un enllaç a la Vikipèdia en català per conèixer més coses sobre Bluetooth feu clic aquí.