Mètode de Xifratge de CESAR amb la WIRIS
           
       
   

Si ja has esbrinat com xifrava Juli Cèsar els missatges que enviava als seus generals te n'adonaràs que el mètode era ben fàcil, de fet, sembla extrany que mai fos interceptat no creus?

Sembla ser que CESAR xifrava els seus missatges substituïnt cada lletra del seu missatge pla, per la lletra que ocupava 3 posicions més endavant de l'alfabet.

Es diu que la pel·lícula "2001 Odisea de l'espai" de Kubrick, l'ordinador de la pel·lícula s'anomena HAL i que aquest és un codi del tipus CESAR, saps quina companyia fabricant d'ordinadors d'abast internacional hi hauria al darrere?

Indicació, si els missatges xifrats de CESAR es desxifraven substituïnt cada lletra del codi per la lletra que situada 3 posicions més a l'esquerra de l'alfabet, en aquest cas prova de fer la substitució amb un nombre més petit que 3. Ara ja és molt fàcil.

En la següent pantalla podràs xifrar i desxifrar missatges tal i com ho feien els generals de CESAR, recorda que per activar els càlculs has de fer clic a la fletxeta vermella

     
   

 

  • Obtenir el codi ASCII d'una lletra o cadena de lletres
     
 

 

  • En la següent aplicació pots veure una
    modificació del mètode de CESAR
 
I per acabar, pensa bé com es poden ara desxifrar els codis xifrats amb aquest mètode. Ja saps quina companyia d'ordinadors podria representar l'ordinador "HAL"?