Curs de GeoGebra per primària

acggeogebra
«A la pàgina principal

 

Què és el GeoGebra?

El GeoGebra és un programari lliure i interactiu, amb llicència GNU, que combina geometria, àlgebra i càlcul. Ha estat desenvolupat per Markus Hohenwarter, de la Universitat de Salzburg, com a recurs per a l'Educació Secundària, encara que també es pot fer servir a Primària. Ha rebut diversos premis i distincions d'àmbit internacional com a programari educatiu. Podeu visitar l'entrada GeoGebra a la wikipedia per tenir-ne més informació.

Per una banda, GeoGebra és un sistema de geometria dinàmica. Permet fer construccions tant amb punts, vectors, segments, rectes, còniques, com amb funcions que posteriorment es poden modificar dinàmicament.

Per altra banda, es poden entrar directament equacions i coordenades. Així, el GeoGebra té la potència de fer servir variables relacionades amb nombres, vectors i punts; permet calcular derivades i integrals de funcions i ofereix un repertori de comandaments propis de l'anàlisi matemàtica per identificar punts singulars d’una funció i arrels.

Aquestes dues perspectives caracteritzen el GeoGebra: una expressió a la finestra algebraica es correspon amb un objecte a la finestra gràfica i al revés.

A més, en aquesta última versió, s'ha inclòs un full de càlcul que està relacionat amb ambdues finestres.

Abans de començar a fer la instal·lació del programa, convé que conegueu el web oficial, perquè conté molta informació sobre aquest programa i el seu ús.

Per poder veure correctament les diferents aplicacions fetes amb el GeoGebra, és imprescindible que tingueu instal·lat a l'ordinador el programari necessari del Java. Si no el teniu, abans de continuar, us el podeu baixar de http://www.java.com/es/ i instal·lar-lo.

La pàgina oficial del GeoGebra

L'adreça de la pàgina oficial del GeoGebra és http://www.geogebra.org .

pantalla del geogebra web

A la part superior dreta d'aquesta pàgina, hi teniu el desplegable dels diferents idiomes.

Sota hi veiem el menú en lletres blaves i el submenú en lletres blanques sobre fons blau.

En farem un recorregut:Inici
Pàgina adaptada de la corresponent al curs D55 del Departament d'Educació,
elaborat per Jaume Bartrolí, Pep Bujosa i Antoni Gomà 
Tots els applets són creats amb GeoGebra
Creative Commons License .
Material preparat per Enric Brasó i Campderrós
Juny 2010