Quercusia quercus

 

  Aquest licènid  pot ser determinat amb facilitat, un cop capturat, gràcies al blau violaci fosc que acoloreix la cara superior de les seves ales, i que en el cas de les femelles ocupa només una petita banda de les anteriors. En ambdós sexes la part exterior és de color negre, marginal en els mascles i fins arribar a la zona postdiscal en les femelles. També és característic el dibuix de la part inferior de les ales, amb una línia blanca per la zona postdiscal i amb una taca taronja i una cueta prop de l'angle anal, característiques totes elles més visibles en els mascles que en les femelles.
De vol viu, com la majoria dels licènids, la blaveta dels roures acostuma a voltar per zones amb un important estrat arbori on hi abundin alzines i roures, ja que és de les fulles d'aquests arbres de les que s'alimenten les larves.
És present al Berguedà, sense ser-hi, però, abundant tot i que pot experimentar augments poblacionals molt forts. En el conjunt dels Països Catalans ha estat trobada arreu amb excepció de les Illes Balears.
pàgina inicial  llistat d'espècies  licènids