Clossiana euphrosyne

 

Nimfàlid de mida mitjana-petita, la Clossiana euphrosyne és, com moltes espècies d'aquesta família, una papallona amb tons ataronjats tacats de negre per la cara superior de les ales i que necesita d'una observació del revers d'aquestes per a ser determinada correctament. La clau, com en molts nimfàlids, està en el dibuix que presenten les ales posteriors que en aquest cas combina els taronges i els grocs i que llueix una sèrie de taques blanques: una a la base, una al centre de l'ala i tot un seguit de mitges llunes a la zona marginal. El revers de les ales anteriors és d'un ataronjat més clar que el de l'anvers, també amb taques negres i amb l'àpex d'una coloració més grogosa.
És una papallona que trobem principalment en ambients forestals oberts de l'estatge subalpí. És univoltina i al Berguedà apareix a finals de maig o primers de juny. Les larves, que seran les responsables de passar l'hivern, s'alimenten de diverses espècies de violetes (g. Viola).
Com hem dit és una espècie que al nostre país trobem en ambients d'alta muntanya i és per això que la seva presència se centra en la zona pirinenca i prepirinenca.
 
pàgina inicial  llistat d'espècies  nimfàlids