Melitaea phoebe

 

A diferència d'altres espècies del gènere Melitaea, la M. phoebe presenta a la cara superior de les ales un cromatisme més variat on el color taronja pren diverses tonalitats i on contrasta amb franges groguenques i amb el color negre que delimita les diverses franges de color. Pel revers les ales anteriors són d'un disseny semblant al de les altres espècies d'aquest gènere, amb un fons ataronjat, sovint amb zones groguenques, i amb taques negres. El revers de les ales posteriors és d'un color groc molt clar on hi destaca una franja de taques arrodonides d'un taronja viu a la zona submarginal. Aquestes taques taronges estan encerclades de groc i tot plegat delimitat per línies negres.
La Melitaea phoebe és una espècie bivoltina que a les zones baixes de la comarca apareix a primers d'abril i a finals de juny en espais oberts, herbosos, sovint secs. Als Països Catalans és present arreu amb excepció de les illes Balears.
Les larves de M. phoebe viuen agrupades en teranyines sedoses fixades a la planta nutrícia, que en aquest cas poden ser diverses espècies de centàurea (g. Centaurea).
pàgina inicial  llistat d'espècies  nimfàlids