literatura i mitjans de transport
transports aeris
ginys aeris
corpus literari
obres en català
obres en català
 

galícia, montserrat

Dades biogràfiques
 
Obra

Quasi déus

 

Fragments


EI mòdul va aterrar amb suavitat a l'esplanada. Una esplanada per on discorria un riu ample i cabalós. Ja érem a Ulan! Aquell planeta, tan semblant d'aspecte a Varron mateix, era la nostra fita. Ox Guilmar va explicar-me que la pista d'aterratge dels mòduls no era gaire lluny de la ciutat i en un embarcador del riu ens esperaria un transport fluvial per dur-nos a Barinin, la capital.
Una espècie de comitè de recepció va afanyar-se a rebre'ns tan bon punt Guilmar i jo vam baixar del mòdul d'aterratge. Vet aquí que finalment entrava en contacte amb els ulanites. Ja havia tingut ocasió de conèixer-los per les imatges hologràfiques però ara anava de debò i la realitat guanyava els hologrames. Els primers habitants que vaig veure al natural eren alts, i de pell morena. Els seus ulls eren foscos com la nit, tenien les orelles petites i els pòmuls alts. El seu cabell era llis i negre. Com vaig poder comprovar més endavant, al llarg de la meva estada a Ulan, els ulanites eren, en el seu conjunt, una raça d'una bellesa innegable, si més no, per a uns ulls varronites com els meus.
-Excel·lència! -va exclamar un home jove, alt i atractiu acostant-se a Guilmar ràpidament. Va ser el primer a arribar al nostre costat.
-Aquest és Orió, el meu secretari -va explicar Guilmar-. La meva ajudanta, Élion Garin.
Els dos homes es van abraçar càlidament. Orió, el secretari, era un home guapo de debò. Un cap ben format,
(...)
Fidel a la cita, l'endemà, el mòdul va aterrar a la pista, prop del riu. Orió va acompanyar-me fins a l'escala d'accés al vehicle i em va estrènyer la mà. La presència d'estranys feia impossible cap altra efusió.
Ben aviat vaig veure com el riu i l'esplanada i Barinin s' allunyaven, i ben aviat tot el planeta va quedar lluny i va ser un globus a l'espai, La cosmonau ja era a tocar, una Prometeu magnífica, refulgent, plena de llum. Em va colpir, com sempre, la imatge de la cosmonau. Era com un miracle orbitant majestuosa els cels d'un planeta.
Els tres tripulants del mòdul m'havien rebut amb fredor (era la traïdora Garin), però també m'havien rebut amb molta més cortesia que la vegada anterior. Les jerarquies són importants al món de Varron i jo era una cònsol de la Confederació. Ho notava. Són coses que es poden percebre...
Quan el mòdul va acoblar-se a la cosmonau, el comandant en persona em va venir a rebre, un altre detall significatiu. El cònsol, ni que sigui en funcions, el rep el comandant. Jerarquies... Ja em trobava de nou a l'ordenat món de la cosmonau, al món al qual pertanyia. Aquell era també al paradís perdut del qual havia estat ¡ expulsada i el lloc que m'hauria de pertocar com a navegant.
-No voleu cap intermediari per a la com-im, suposo? -va preguntar-me el comandant.
Vaig fer que no amb el cap. No calia que ningú fes la feina per mi; encara era una navegant, el meu cos era de navegant i podia afrontar amb garanties el risc de la comunicació immediata, la com-im.
El comandant i l'oficial especialista de com-im van acompanyar-me fins a la cabina de connexió, vaig seure a la cadira preparada davant la consola, on titil·laven els llums de contacte, i la jove oficial de comunicacions em va ajustar el cinturó de seguretat.

Documents
 
Enllaços
 
LITERATURA I TRANSPORT AERI
corpus literari