Inici: Eulàlia Franquesa i Niubó
Gestió de la prevenció de riscos laborals
Crèdit del Cicle Formatiu de Grau Superior : " PREVENCIÓ DE RISCOS PROFESSIONALS"


Llei de prevenció de riscos 31/1995

Activitat
Contesta:

20 preguntes, cada pregunta té 3 respostes possibles, només una és correcta o la més correcta.

Cada resposta correcta suma un punt

Cada resposta incorrecta resta un terç de punt

No serà correcta una resposta si n'hi ha una altra de més correcta.


1) Aquesta llei promou:

a) la salut entre els treballadors/es

b) la seguretat entre els treballadors/es

c) la resposta a i b són correctes


2) No s'ha d'aplicar aquesta llei:

a) als bombers i la policia

b) als funcionaris i funcionàries

c) als treballadors/es autònoms que depenen d'un empresa a la que fan els serveis.


3) El govern ha de regular les matèries:

a) Requisits mínims de les condicions de treball.

b) Procediments d'avaluació de riscos

c) la resposta a i b són correctes


4) les inicials INSHT corresponen:

a) Institució Nacional de Seguretat i Higiene en el Treball.

b) Institut Nacional de Salut i Higiene en el Treball.

c) cap de les anteriors és correcta.


5) Entre les funcions de l'INSHT hi trobem:

a) Les respostes b i c són correctes

b) Col·laboració amb organismes Internacionals

c) La Vigilància dels Delegats de cada centre.


6) L'òrgan col·legiat assessor encarregat d'assessorar les administracions públiques en matèria de prevenció s'anomena:

a) Comissió Nacional de Seguretat i Salut en el Treball.

b) Comissió Estatal de Salut i Seguretat en el Treball.

c) Comissió Estatal de Seguretat en el Treball.


7) Quina afirmació és incorrecta::

a) El personal té dret a una protecció davant dels riscos de la seva feina.

b) L'empresari ha de facilitar la protecció dels treballadors i treballadores

c) Els Delegats del personal són els responsables finals de la prevenció.


8) Entre els principies bàsics de la prevenció hi trobem:

a) 1. Evitar els riscos. 2. Avaluar els riscos que no es puguin evitar. 3. Combatre els riscos a l'origen. 4. Adaptar el treball a la persona, en particular pel que fa a la concepció dels llocs de treball, així com a l'elecció dels equips i els mètodes de treball i de producció, amb mires, en particular, a atenuar el treball monòton i repetitiu i a reduir els efectes del mateix en la salut. 5. Tenir en compte l'evolució de la tècnica. 6. Substituir el perillós pel que comporti poc o cap perill. 7. Planificar la prevenció, buscant un conjunt coherent que integri en ella la tècnica, l'organització del treball, les condicions de treball, les relacions socials i la influència dels factors ambientals en el treball.9. Donar les degudes instruccions als treballadors.

b) 1. Evitar els riscos. 2. Avaluar els riscos que no es puguin evitar. 4. Adaptar el treball a la persona, en particular pel que fa a la concepció dels llocs de treball, així com a l'elecció dels equips i els mètodes de treball i de producció, amb mires, en particular, a atenuar el treball monòton i repetitiu i a reduir els efectes del mateix en la salut. 5. Tenir en compte l'evolució de la tècnica. 6. Substituir el perillós pel que comporti poc o cap perill. 7. Planificar la prevenció, buscant un conjunt coherent que integri en ella la tècnica, l'organització del treball, les condicions de treball, les relacions socials i la influència dels factors ambientals en el treball. 8. Adoptar mesures que anteposin la protecció col·lectiva a la individual. 9. Donar les degudes instruccions als treballadors.

c)1. Evitar els riscos. 2. Avaluar els riscos que no es puguin evitar. 3. Combatre els riscos a l'origen. 4. Adaptar el treball a la persona, en particular pel que fa a la concepció dels llocs de treball, així com a l'elecció dels equips i els mètodes de treball i de producció, amb mires, en particular, a atenuar el treball monòton i repetitiu i a reduir els efectes del mateix en la salut. 5. Tenir en compte l'evolució de la tècnica. 6. Substituir el perillós pel que comporti poc o cap perill. 7. Planificar la prevenció, buscant un conjunt coherent que integri en ella la tècnica, l'organització del treball, les condicions de treball, les relacions socials i la influència dels factors ambientals en el treball. 8. Adoptar mesures que anteposin la protecció col·lectiva a la individual. 9. Donar les degudes instruccions als treballadors.



9) El pla de prevenció d'una empresa:

a) Ha d'estar integrat en l'organització de la pròpia empresa.

b) L'ha de fer l'empresari sempre

c) L'han de fer els Delegats i delegades


10) La formació ha de fer-se.

a) Quan una persona comença de nou en una tasca

b) Quan una persona canvia de tasca.

c) Les respostes a i b són correctes.


11) Cal utilitzar un equip de protecció individual:

a) quan les proteccions col·lectives no siguin suficients

b) quan ho digui l'empresari.

c) quan vulgui el treballador/a


12) L'empresari/ària ha de permetre:

a) la participació del personal en les decisions sobre la prevenció.

b) només la participació dels treballadors/es qualificats/es

c) tan l'opció a com la b són correctes.



13) Quina d'aquestes afirmacions és incorrecte:

a) L'empresari/ària ha de garantir la vigilància de la salut del seu personal.

b) Una persona no pot ser obligada a un control mèdic general.

c) L'empresari/ària té dret a saber totes les malalties i problemes físics del seu personal.


14) La documentació sobre el pla de prevenció és responsabilitat de :

a) l'empresari/ària

b) els delegat/da de prevenció

c) de servei aliè de prevenció.


15) Els treballadors de treball temporal o cedits per una ETT:

a) tenen els mateixos drets que la resta dels seus companys respecte a les mesures preventives

b) en cas d'accident només percebran un percentatge del que perceben la resta de personal depenent dels dies treballats.

c) han de fer més cursos de prevenció perquè no tenen la pràctica com al resta.


16) El personal respecte a la prevenció del riscos laborals:

a) no tenen cap obligació.

b) si tenen un accident serà culpa seva

c) han de vetllar per la pròpia seguretat.


17) En l'elecció de tipus de servei de prevenció tindrem en compte:

a) el nombre de treballadors i el risc de l'empresa.

b) distribució de riscos en l'empresa.

c) les respostes a i b són correctes

18) L'empresari ha de consultar els treballadors i treballadores:

a) el menú de Nadal, per evitar intoleràncies

b) els aspectes relatius a la prevenció

c) cap de les respostes anteriors és correcta.



19) En una empresa de 576 persones treballant hi ha d'haver:

a) 4 persones delegades

b) 5 persones delegades

c) 6 persones delegades


20) Són competències dels delegats i delegades:

a) Controlar les entrades dels seus companys i companyes

b) Vetllar per la correcta aplicació de les mesures de prevenció.

c) les respostes a i b són correctes.