Igualtats i diferències, IES La Pineda


Diferents històries


En aquesta activitat gaudirem de dibuixos per analitzar els rols dels nois i els de les noies, es tracta de dos clàssics, els barrufets i Astèrix i Obèlix.

El primer cas, els barrufets, hoi farem a partir de còmics, repartirem còmics i en grups de dues persones, cal que omplin un qüestionari. Però abans de començar, farem un buidat general de què són els barrufets, i recordarem perquè es va crear la figura femenina en els primers capítols, a nivell de resum direm que la va crear Gargamel per portar la tribu al camí del mal, i van ser els barrufets, nois, que la van salvar de la perdició.

Per més informació, s'adjunta l'article de Anna Serrano Òssul

Per treballar s'adjunta el qüestionari.

Després de contestar el qüestionari, es posa en comú, i es treuen conclusions, cada alumne/a ha d'escriure-les en un full.

Astèrix i Obèlix, es pot passar el triller de la pel·lícula Astèrix i els Viking, hi surt una noia en dues ocasions, en primer lloc alliberant un ocell i després sent rescatada per un noi.

El triller

Si es disposa de temps, es poden mirar també còmics d'astèrix i obèlix.

Les conclusions també es poden escriure en el full.

Finalment, si es desitja, també es pot anar a una sèrie més femenina, com les tres bessones, i s'hi pot veure, que tot i que les tres bessones són noies, hi ha un grapat de diferents protagonistes masculins.

La pàgina web és:

http://www.lestresbessones.com/