Les estacions de l'any


Són les quatre parts de l'any que la terra es trasllada una quarta part de la seva òrbita. A més a més de ser un fet de la natura, pot provocar-nos diferents sensacions i alterar els estats d'ànims de les persones.
Primavera
Estació de l'any que comença a l'hemisferi nord el 21 de març (equinocci de primavera) i s'acaba el 21 de juny (solstici d'estiu). A l'hemisferi sud comença el 23 de setembre i acaba el 21 de desembre.
Estiu
Estació de l'any que comença a l'hemisferi nord el 21 de juny (solstici d'estiu) i acaba el 23 de setembre (equinocci de tardor). A l'hemisferi sudcomença el 21 de desembre i acaba el 21 de març.
Tardor
Estació de l'any que comença a l'hemisferi nord el 23 de setembre (equinocci de tardor) i acaba el 21 de desembre (solstici d'hivern). A l'hemisferi sud comença el 21 de març i acaba el 21 de juny.
Hivern
Estació de l'any que comença a l'hemisferi nord el 21 de desembre (solstici d'hivern) i acaba el 21 de març (quinocci de primavera). A l'hemisferi sud comença el 21 de juny i acaba el 23 de setembre.
Aquestes dates són sempre aproximades. Si vols conèixer l'hora i dia exacte que arriben les estacions, has d'estar atent als mitjans de comunicació o al Servei de Meteorologia.
TV3 Servei de Meteorologia