Programes útils

Tractament d'imatge fixa

Paint Shop Pro

Es tracta d'un programa de retoc d'imatge de bitmap. És el programari bàsic que hi ha als centres.

Adobe Photoshop

Photoshop és un programari focalitzat en el tractament d'imatges en format de mapa de bits. A Adobe Photoshop, des de la seva versió 5.5, s'hi incorpora un programari associat, Adobe ImageReady, especialitzat en les nombroses possibilitats d'optimització de les imatges digitals pensades per a la seva transmissió o publicació web.

Macromedia Fireworks

Les seves grans potencialitats operatives fan que pugui combinar el tractament de geometries i formats vectorials amb imatges de mapes de bits, amb la qual cosa permet realitzar en tots dos casos imatges i gràfics complexos destinats a ser impresos o bé a ser visualitzats només a la pantalla. De fet, FireWorks representa ja l'estàndard en l'optimització de gràfics per al Web.

GIMP Open Source

GIMP és l'acrònim de General Image Manipulation Program, el més avançat programari de codi obert per al tractament de gràfics digitals, amb capacitats avançades de retoc i edició de fotografia digital.[17] Pot ser emprat com una eina simple de dibuix digital i alhora com un programa expert de retoc fotogràfic, amb capacitat de procés, de generació de visualitzacions realistes (rendering), de conversió i d'optimització de gràfics digitals.

Suporta gairebé tot tipus de formats (GIF, JPEG, PNG, XPM, TIFF, TGA, MPEG, PDF, BMP i altres), canals alfa per a l'edició de transparències i ja hi ha versions per a plataformes UNIX, MacOS X i Windows.

GIMP respon a un projecte desenvolupat originàriament per Peter Mattis i Spencer Kimball a la Universitat de Califòrnia, Berkeley, per al processament i la manipulació d'imatges, amb una interfície bàsica de treball semblant a l'estandarditzada per Adobe Photoshop. A causa de la seva naturalesa de programari lliure de codi obert, té una capacitat infinita per a l'addició de connectors (plug-ins), en permanent procés de creació col·lectiva i compartida arreu del Web.

Acdsee Powerpack

Tractament de fotografies. Bàsic per veure tot el que fem servir amb les càmeres digitals. També té el Photoangelo, per fer presentacions i el PhotoCanvas, per adquirir imatges.
Tractament de vídeo

Pinnacle Studio

Editor de vídeo senzill. És el que tenim als centres i fa el seu paper, malgrat es penja sovint.

Adobe Premiere

Eina d'edició de vídeo, més complerta que el Pinnacle Studio i més cara també. Adequada per edició professional.
Programes de so

Audacity

Audacity és un programa multiplataforma de gravació i edició d'àudio, fàcil d'usar i lliure.

Permet:

Importar i exportar WAV, MP3 i Ogg Vorbis entre d'altres.
Gravar i reproduir sons
Editar usant les opcions de tallar, copiar i enganxar, i una opció Desfer il·limitada.
Efectes digitals
Eliminar sorolls.
Es pot programar qualsevol efecte musical o sonor.

Cdex

Cdex és un programa útil per tal de passar un disc d'àudio a format wav o mp3.

Guia per descarregar-lo i instal·lar-lo. El link de la descàrrega no funciona, pots baixar-lo des d'aquí.

Com configurar el programa. A la guia no ho explica, però des del menú Options/Language pots passar tots els menús a castellà.

 

Free mp3 Converter  
Van Basco Karaoke