L'últim Full Informatiu

Escola Pública Ronçana. Full informatiu nº 41. Divendres 25 de febrer del 2005
SORTIDES

Aquest curs ja hem començat a fer sortides. La primera que us explicarem és molt especial perquè van sortir molts nens i nenes de l'escola. Els de P3, P4 i P5 volien anar a can Burguès i els de tercer volien anar a veure el riu Tenes, així que van aprofitar el mateix dia i van anar junts fins a can Burguès, d'aquesta manera els de tercer van poder acompanyar els de P3 i P4 tot donant-los la mà. Després els de tercer van seguir caminant fins al riu.
El dilluns, vint-i-quatre d'octubre van sortir els de P5, van trobar moltes castanyes i van veure molts animals.
Dins del programa d'activitats culturals, els nens i nenes de 1r i 2n van anar a veure l'obra de teatre "Embolic a la granja" el passat dimarts vint-i-cinc d'octubre, els de 3r i 4t van sortir a veure l'opera "Papagueno" el dilluns 10 d'octubre i els de 5è i 6è van anar a veure ombres xineses australianes el dijous vint d'octubre. Per assistir a aquestes activitats culturals tots han hagut d'anar a Granollers.

LES COLÒNIES


El passat mes d'octubre els nens i nenes de 1r van anar a colònies a Can Ribes, els dies deu i onze. El que els va agradar més va ser el joc de nit que consistia a buscar animals que hi havia penjats pel bosc. Els de 2n van anar a la Granja de Santa Maria de Palautordera els mateixos dies deu i onze d'octubre; van fer un laberint, es van posar un mocador al cap i feien de pirates. Els de 3r van anar a El Figueró els dies dinou, vint i vint-i-un d'octubre i van estudiar la natura tot fent jocs i activitats relacionats amb aquest tema. Els de 4t van anar a colònies al Corredor, els dies cinc, sis i set d'octubre i els va agradar molt, però amb el que més bé ho van passar va ser amb el joc dels quatre savis, perquè havien d'anar sols pel bosc. Els nens i nenes de 5è no van anar a colònies, però van anar a l'Aquàrium els dies quatre i cinc de novembre i els va agradar molt el joc de nit que tractava dels sentits dels taurons. Els nens i nenes de 6è van anar a Les Mines d'Osor, a prop d'Anglès, els dies cinc, sis i set d'octubre i el que els va agradar més va ser un joc que consistia a entrar a la mina per buscar la dinamita.

REFORMES


Durant aquest estiu s'han fet moltes reformes a l'escola i ara estem molt millor. Al menjador ja no hi cabíem i l'AMPA va comprar setze taules més, que són plegables i no ocupen espai quan es recullen després de dinar. Aquest curs ens quedem a dinar uns dos-cents setanta alumnes, encara que el nombre varia una mica perquè hi ha nens que només es queden alguns dies. Tots hi estem molt més amples.
Els treballadors de l'Ajuntament han posat una nova font a la pista. Aquesta font la va comprar l'AMPA, funciona amb un botó i raja cap amunt. L'avantatja és que s'aprofita millor l'aigua i se'n perd menys.
L'Ajuntament també ha fet un camí al bosc, perquè quan plogui la gent no s'embruti tant, hi han posat una tanca de fusta, així sembla més recollit i queda molt millor.
També han fet les voreres més amples al camí que va de can Torras a l'escola i al carrer Sant Francesc de Paula, que és el quin va de l'escola fins a baix a la carretera. Així nosaltres i els pares podem venir a l'escola caminant i amb seguretat.
ELS PASSADISSOS DE TARDOR

Tota l'escola està molt ben guarnida amb treballs i murals de la tardor.
Els de P3 i P4 van pintar amb esponges i quan van anar a Can Burguès van portar fulles, van fer un mural i van penjar-les al sostre.
Els de P5 van fer caragols i bolets, tot fent servir diferents materials.
Tots els de 1r van portar una fulla cadascun, les mestres van dibuixar una fulla grossa i els nens van enganxar-hi a dins les que portaven.
Els de 2n van fer un mural d'una castanyera torrant castanyes.
Els de 3r van fer un treball de plàstica : amb patata i pintura van estampar sobre paper figures de fulles amb colors de tardor.
Els de 4t van portar fulles de tardor molt boniques, les van premsar, les van enganxar i al costat d' aquestes en van pintar d'iguals amb ceres .
Els de 5è van pintar boscos amb fruits de tardor que adornen els diferents fulls.
Els de 6è van fer paisatges amb cases per treballar la perspectiva.
Així doncs totes les classes han fet murals i l'escola s'ha vestit de tardor.

LA CASTANYADA


El passat divendres vint-i-nou d'octubre tota l'escola va celebrar la castanyada. Els nens i nenes de 6è van fer una exposició molt original de moniatos disfressats al passadís: cuiners, fatasmes, dormilegues,... hi havia tota mena de personatges. La gent s'ho va mirar molt perquè era ben divertit. Aquest mateix dia els de 6è van anar a ajudar els més petits a fer panellets i els petitons s'ho van passar molt bé.
Però no tots els de 6è van fer el mateix, ja que a 6è són tres classes. Altres nens i nenes van anar a recollir les castanyes a totes les classes de l'escola per poder-les torrar i també van repartir paperines a educació infantil. Quan totes les classes van haver acabat de fer els panellets, els de 6è van anar a portar-los al forn Sta. Eulàlia. Com cada any aquest forn va col·laborar desinteressadament amb l'escola i ens els van coure. Des d'aquí els en donem les gràcies.
A la tarda, els de 6è en comptes d'anar a les tres a l'escola, van anar a tres quarts de tres al forn a buscar els panellets.
A l'escola tots vam sortir a la pista per ballar les danses que tant havíem preparat amb la mestra de Música i els mestres d'Educació Física. Feia molt poc que havien començat a ballar les danses, només havien ballat els de P3, quan van arribar els panellets. Feia goig veure aquelles safates plenes de panellets ben cuits! Quan van arribar tothom va aplaudir. Després vam seguir ballant les danses i al final tots ens vam asseure i ens vam repartir les castanyes i els panellets.
 
 
A l'Escola fem televisió!
Mireu: EL CARGOL NOTICIARI.
Sintonitzeu CANAL SET.
La PROPERA SETMANA.
Cada dia:
A les 10h, 14h, 16h i 21h.