Pas 1: Aconseguir els fitxers i copiar-los al disc dur

Els correctors ortogràfics de català de Microsoft s'incorporen en l'edició catalana del Word 6.0, una peça de col·leccionista difícil de trobar a les botigues d'informàtica. El PIE ha distribuit aquest programa dins del CD-ROM amb l'Office que es va enviar durant el més d'octubre de 1998 a molts centres públics de secundària.

Seguiu aquest enllaç per veure com extreure els fitxers del CD-ROM distribuït pel PIE

Microsoft també ven el paquet dels correctors ortogràfics de català en un producte anomenat "Proofing Tools for Word 6.0 - Català". Costa de trobar a les botigues, però podeu provar d'encarregar-lo. El PIE va distribuir aquest paquet a tots els centres públics de secundària l'any 1996.

Seguiu aquest enllaç per veure com extreure els fitxers dels disquets "Proofing Tools"

Aquests són els fitxers necessaris per a utilitzar el corrector de català:

  • Ortografia: mssp2_ct.lex
  • Sinònims: msth2_ct.lex
  • Separació sil·làbica: hy_ct.lex
  • Motor del diccionari de sinònims: msth232.dll.
  • Actualització del registre: catala.reg

Comproveu primer quins són els arxius que ja teniu al vostre disc dur. Si us manca algun dels tres primers hauríeu de fer la instal·lació del producte original de Microsoft, que els deixarà al directori C:\WINDOWS\MSAPPS\PROOF

Els dos darrers fitxers podeu baixar-vos-els directament des d'aquí, fent clic amb el botó dret damunt el seu nom i seleccionant l'opció "desar la destinació".

Tots aquests fitxers s'han de copiar a la carpeta:

    C:\Archivos de programa\Archivos comunes\Microsoft Shared\Proof
És molt important que els deixeu exactament en aquesta carpeta. Si ja havíeu instal·lat el paquet original de Microsoft trobareu alguns d'aquests fitxers en algun directori del vostre disc dur i no cal que els descarregueu: busqueu-los i copieu-los a la carpeta que hem indicat.

Quan els tingueu tots al sac, passeu al següent apartat.