Correcció del problema del separador de decimals en l'OpenOffice.org 1.1.0 català per a Windows

Descripció del problema

Les versions actuals (a 15 de febrer de 2005) del full de càlcul de l'OpenOffice.org 1.1.0 per a Windows distribuït per Softcatalà no obeeixen les indicacions del símbol a emprar com a separador de decimals. En una versió anterior, instal·lada el febrer de 2004, això funcionava correctament. La indicació de versió que apareix als fitxers és, en ambdós casos, 8693.

Als Països Catalans fem servir la coma (3,5) com a indicador de decimals, mentre que a altres llocs fan servir el punt (3.5). Amb les versions d'OOo afectades per aquest problema, tot i haver seleccionat, a les preferències, l'idioma català, l'OpenOffice només reconeix el punt com a separador de decimals.

Això és especialment problemàtic quan s'importen documents realitzats amb versions anteriors o amb altres fulls de càlcul, ja que tots els valors numèrics passen a ser expressions de text. Això invalida completament el funcionament del full de càlcul.

Configuració de les preferències d'idioma

La configuració de les preferències d'idioma de l'OpenOffice.org 1.1.0 es fa a Eines - Opcions - Paràmetres d'idioma - Idiomes. A la secció Configuració local hi ha dues possibilitats:

En les proves que hem fet, els OOo afectats fallen sempre, sigui quina sigui l'opció escollida. Com a curiositat, només escollint l'opció Francès (Bèlgica) s'aconsegueix que la coma actuï com a separador de decimals.

Pel que hem pogut comprovar, aquest error no es dóna a les versions anglesa i castellana, ni a la versió catalana per a Linux. Sembla que és exclusiu de les versions catalanes més recents per a Windows.

Comprovació

Per saber si el vostre OOo es troba afectat pel problema:

Solució

La solució que hem trobat consisteix a substituir dos fitxers de programa de l'OpenOffice.org (localedata_es.dll i localedata_euro.dll) pels d'una versió anterior que no patia aquest problema.

Els passos que cal seguir són:

Francesc Busquets
15/Febrer/05